Ruim 500 zangers tijdens het Korenfestival!

Afgelopen zondag 10 maart organiseerde Aan de Slinger voor de derde maal het Korenfestival. Het festival was erg goed bezocht: maar liefst 14 verschillende koren uit Houten en omstreken hadden zich aangemeld. Bij elkaar waren ruim 500 zangliefhebbers in Aan de Slinger om te zingen, elkaar te ontmoeten en elkaar te inspireren. 

De festivaldag werd geopend door Priscilla en de Daltons, vijf mannen die enthousiast close harmony zongen. Daarna was het podium voor de koren. Voor de koren die daar interesse in hadden, bestond de mogelijkheid om te zingen voor een jury, waarna het koor een juryrapport ontving. Naast de bijzondere optredens van alle koren waren er diverse workshops te volgen. Van Zangtechniek tot Balkan en van Circle song tot Jazz.  

Thank you for the music
Het was een gezellige en muzikale dag waarop koren met elkaar kennismaakten en elkaar zagen optreden. Ter afsluiting van de dag zongen alle koorleden onder leiding van Emily van Orsouw het lied ‘Thank you for the Music’ van ABBA. Dit lied, dat vanuit het hart werd gezongen, was de kers op de taart van het Korenfestival Houten 2019.  

Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht