Ruim 1.000 bezoekers genoten van kerstvoorstelling ‘Als het doek valt’

Wat een week! De feestdagen zijn in Houten door ruim 1.000 bezoekers geheel in stijl ingeluid met een bezoek aan onze kerstproductie ‘Als het doek valt’. Ruim zestig Houtense talenten stonden van 21 tot en met 24 december op het podium van Aan de Slinger en lieten het publiek genieten van een voorstelling met muziek, persoonlijke verhalen en een flinke dot humor.

Hulde aan het artistieke team die in maar vier maanden tijd deze voorstelling hebben laten ontstaan. Regisseur Sophie Plekker, muzikaal leider Roeland Drost, tekstschrijver Anne Hogewind, decor- en lichtontwerper Tim Vermeulen, dirigent van de Bigband Miklós Fürst en dirigent van het koor Jan van Wieringen... bedankt!

De publieksreacties waren heel enthousiast. “Ik herkende me erg in die kerstcliché-achtige momenten aan de lange tafel aan het begin van de show,” vertelt bezoeker Frederik. "De opbouw en techniek vond ik erg mooi. Ik zou zeker vaker naar zo’n show gaan." En bezoekster Daisy, speciaal gekomen omdat haar moeder in de Bigband speelt, vertelt: "Mijn moeder heeft het echt goed gedaan! Ik vond het stuk ook erg goed in elkaar zitten. De techniek en vormgeving vond ik fantastisch." Bezoeker meneer Van Wilden voegt daar nog aan toe: "De show was van begin tot eind heel erg divers." Zo maar een greep uit de vele reacties.

Na vijf shows is het nu tijd om bij te komen voor alle medewerkers en spelers. Sinds september hebben ze gerepeteerd, en daar kwamen zeker ook wat lange zondagen bij kijken wanneer er ensemble repetities waren voor alle spelers. "Het was vermoeiend en tegelijkertijd geeft het zeer veel energie," aldus Jos, een van de koorleden. "We zijn als drie groepen met het repeteren begonnen en hebben er samen een geheel van gemaakt. Boodschappen doen zal voortaan iets langer duren, door alle nieuwe mensen die ik heb leren kennen!" Karen van de Bigband: "We kijken terug op een voorstelling die gegroeid is, een met een krachtige kerstgedachte".

‘Als het doek valt’ is tot stand gekomen door een samenwerking van Aan de Slinger, stichting Jazz Houten en de Castellum Singers. Het is de derde eigen kerstproductie van Aan de Slinger. 

Dank aan de prachtige foto's van Hans Hordijk.

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht