Programma bekend Kersen&Dadels

Op 4 maart organiseren Aan de Slinger, Arabisch Nederlands Cultuurhuis Houten en ‘van Houten&co’ van 16.30 tot 21.45 uur in Aan de Slinger een bijeenkomst over werk en participatie: Kersen&Dadels. Een bijeenkomst voor statushouders, werkgevers en Houtenaren! Het wordt een culturele, informatieve bijeenkomst waarbij het delen van ervaringen, ontmoeting en kennis maken centraal staan.  We blikken terug op wat er in de afgelopen jaren is gebeurd en besteden tijd aan hoe de situatie nu is, wat ‘werkt’ en wat er voor de toekomst nodig is.

Dagvoorzitter Petra Boom neemt ons mee in het programma. Luister naar de persoonlijke verhalen van statushouders uit Houten, neem deel aan het panelgesprek met werkgevers, geniet van een heerlijk buffetdiner en muziekoptredens.

Daarnaast wordt ook het boek “Nieuw Talent in Houten!” van dr. Michaela Schok gepresenteerd.
In de afgelopen jaren heeft participatiecoach Michaela Schok naast het coachen ook onderzoek gedaan naar het traject van participatie van statushouders. De resultaten van dit onderzoek, achtergrondinformatie en ook tools die in te zetten zijn, worden gepubliceerd in boekvorm en dit boek wordt uitgereikt aan de bezoekers van Kersen&Dadels.

Verder is er een Meet&Greet met nieuwe talenten in Houten en sluiten we de avond af met de documentaire “Een vreemde wereld” waarbij de makers een Q&A houden met de zaal. Een vreemde wereld is een indrukwekkende film van Julia von Greavenitz die twee Syriërs en Eritreeërs gedurende hun eerste jaar van integratie volgde.
Naast wethouder Herman Geerdes worden lokale bedrijven en organisaties uitgenodigd, zoals de gemeente Houten, samenwerkingspartijen, lokaal en regionaal. Natuurlijk zijn ook alle inwoners van Houten, waaronder statushouders, van harte welkom. Daarnaast woont ook Directeur-Generaal Sociale Zekerheid en Integratie, de heer Bernard ter Haar, de bijeenkomst bij. 


 

2259
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht