Onze nieuwe programmeur Lisa Marée

Als kind ging ze regelmatig naar dans- en theatervoorstellingen. Ze genoot ervan. Nu wil ze bij iedereen het theatervuur aansteken. Een kennismaking met Lisa Marée, vanaf 1 april onze nieuwe nieuwsgierige programmeur.

‘Onze balletjuf was vrijwilliger bij Introdans. Als we jarig waren kregen we een poster van een van hun voorstellingen. Die hing ik op de muur van mijn slaapkamer. De voorstellingen waren altijd een feestje. Ik ging vaak naar het theater en heb warme herinneringen aan de muzikale openluchtvoorstellingen van o.a. Frank Groothof en Hakim. Op de middelbare school deed ik mee aan schooltoneel en musicals. Ik was een van de weinige brugpiepers die het lef had zich op te geven. Ondanks mijn spelplezier wilde ik geen professionele maker of speler worden. Ik koos voor de pabo. Na mijn afstuderen bezocht ik een open dag van de studie Theaterwetenschappen in Utrecht en wist: dit wil ik. Na de opleiding kreeg ik verschillende werk(ervarings)plekken in het culturele veld. Daar ontstond de wens om programmeur te worden. Niet zo gek eigenlijk, want ik zit vanaf mijn studietijd meerdere avonden in de week in het theater. Als programmeur kun je al dat moois met heel veel mensen delen en ze enthousiast maken voor theater. Recent heb ik een traineeship programmering afgerond bij de Stadsschouwburg Utrecht. Het is fantastisch dat ik al mijn kennis nu ga inzetten voor dit fijne Houtense theater. Ik hoop mijn liefde voor het theater in al zijn verschijningsvormen over te brengen naar het publiek. Zodat jong en oud hier mooie ervaringen beleven.

Ik heb ook een tip: probeer eens wat nieuws uit en ga op avontuur. Kies eens naast het gebaande pad. Hou je van gevestigde namen, ga voor nieuw talent. Ben je nog nooit naar toneel geweest, probeer het uit. Ik doe het zelf ook en kom vaak eerder verrast dan teleurgesteld de zaal uit. Het is net als met nieuwe smaken. Door veel te proeven, leer je meer smaken waarderen. Ik gun iedere theaterbezoeker het avontuur. Dus, kom en ontdek wie er allemaal op ons podium schitteren. Ik ontmoet u graag bij de voorstellingen om uw ervaringen te horen. En tips te krijgen over voorstellingen of artiesten die u graag in ons theater wilt zien!'

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht