Musical College de Heemlanden

College de Heemlanden speelt van 21 t/m 24 februari de musical Koning van Katoren.

Op donderdag 23 februari is de Galavoorstelling en open voor publiek van buiten de school. Een kaartje kost 7,50 pp en is te koop bij de receptie van College de Heemlanden.

Trots zijn we op collega’s die nummers hebben geschreven die passen bij het verhaal. Trots zijn we op de dansers die zelf hun choreografieën hebben ontworpen en ingestudeerd. Trots zijn we op de mensen die de kleding en de vorming hebben bedacht en gemaakt. Trots zijn we op werkelijk iedereen die het avontuur weer aandurfde om samen iets te maken dat nog niet bestond. Trots zijn we op een school die meewerkt om dit mogelijk te maken. Een intensieve klus, een boeiende zoektocht, een pittige maar ook prachtige reis.  

Wij hopen dat je het plezier dat wij hebben gehad bij het maken ook zult ervaren bij het meemaken van deze voorstelling. Leef mee met Stach die ons wel een hele mooie les wil leren ook al heeft hij dat zelf waarschijnlijk helemaal niet zo door. Of om te spreken met de woorden van de tovenaar Pantaar: ‘Kijk mensen! Kijk naar de wereld van Katoren. Het is nu de vraag wie de macht krijgt nu het gezag is heengegaan.’

Het verhaal van Koning van Katoren 
‘Het begint op een nacht, zeventien jaar geleden. Voor twee mensen was deze nacht in het bijzonder belangrijk. Voor de koning van Katoren en voor Stach. Voor de koning was het de laatste nacht. Hij stierf. Voor Stach was het een bijzondere nacht omdat hij werd geboren en nu, 17 jaar later, de taak als nieuwe koning op zich wil nemen, maar zo makkelijk gaat dat natuurlijk niet.’ Zo begint de geschiedenis die staat beschreven in het boek Koning van Katoren. Het door Jan Terlouw geschreven boek is de basis voor het theaterstuk dat we dit jaar op een geheel eigen wijze aan jullie mogen presenteren. Een verhaal over machtsmisbruik door slechte ministers, over vervuiling en over afzetters die geld willen verdienen over de rug van zieke Katorenen. Een verhaal over mensen die de moed hebben opgegeven dat dit ooit zal veranderen, maar ook een verhaal over een jongen die het verschil wil maken. Gelukkig krijgt hij ondersteuning van zijn lief.  Hoe actueel dit stuk is, werd ons steeds duidelijker toen we bezig waren met het vormgeven van dit verhaal en bij het instuderen van de teksten. We hopen zo dat jullie ook dit mooie spiegelverhaal kunnen waarderen.  
 

11820
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht