Loeren Festival maakt zich op voor een zonnige jubileumeditie

Dit weekend is de kleurrijke kersenboomgaard het decor voor de vijfde editie van Loeren Festival. Grote artiesten als Douwe Bob en RONDÉ, en theatergezelschappen MAN || CO en Firma Frictie komen naar ‘t Goy voor een zonnige editie van Loeren Festival. 

 

De opbouw is begonnen en in de kersenboomgaard van boer Vernooij worden komende week verschillende podia gebouwd. Podia die perfect passen in de omgeving en het groen, en waar dit weekend jong en oud zich kan vermaken met een bijzonder programma. De organisatie van Loeren Festival is er klaar voor: "Het is zo fijn dat we weer mogen Loeren én dat we dit jaar echt uitpakken! Naast de festivaldag op zondag 3 juli, organiseren we de avond ervoor een bijzondere voorstelling met diner. Er zijn veel goede artiesten, zoals RONDÉ en Douwe Bob, maar ook de theaterpareltjes moet je niet missen. Er zijn maar liefst 9 voorstellingen, geschikt voor jong én voor oud", aldus projectleider Bea Nederhoff. 

Programma

Naast een grote tribune, wordt er voor het programma van zaterdag 2 juli ook 21 kuub aarde gestort. Dit is speciaal voor de dansvoorstelling Föld van Krisztina de Châtel. Hierin gaan zes dansers de strijd aan met de gestorte aarde, wat een fysieke uitputtingsslag is. Op zondag 3 juli is er van 12.00 tot 22.00 uur een gevarieerd programma. Voor kinderen komt onder meer Fenna Ramos, van NPO Zappelin. Op het grote podium, Het Veld, zie je de grote muzikale acts. Struin je wat verder door de kersenboomgaard, dan ontdek je de theatervoorstelling ‘Bloos de Mannen’ van Marte Boneschansker. Of ga je de sportieve uitdaging aan tijdens de workshop acrobatiek. Het complete programma en blokkenschema is te vinden op de Loeren website.

 

Bereikbaarheid

Loeren Festival vindt plaats in de kersenboomgaard bij boer Vernooij aan de Beusichemseweg in ‘t Goy. Ontdek de mooie omgeving van Houten en kom op de fiets naar het festival. Voor de mensen die met de auto komen is er parkeergelegenheid. Parkeertickets zijn te koop via de website van Loeren. 

 

Kaartverkoop 

Er zijn nog tickets te koop voor Loeren Festival. In de voorverkoop kost een Loeren Ticket €19,50. Voor kinderen t/m 17 jaar betaal je €7,50 en kinderen onder de 3 jaar mogen gratis naar binnen. Koop je tickets via www.loeren.nl. Aan de deur kosten tickets €25. 

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht