Lichtkunstfestival VONK maakt complete programma bekend

Aan de Slinger organiseert deze herfstvakantie voor de tweede keer het lichtkunstfestival VONK. Voor de tweede editie verhuist het lichtkunstfestival naar Fort de Batterijen in Nieuwegein. Tijdens VONK lopen bezoekers een interactieve kunstroute langs verschillende bijzondere kunstwerken. Met een luisterroute worden bezoekers meegenomen in de kunstwerken en ontvangen ze extra info. VONK vindt deze herfstvakantie, van 13 tot en met 22 oktober, plaats.

Alle programmaonderdelen worden dit jaar gemaakt rondom een speciaal thema: Wij, de Aarde. ‘’Alle kunstwerken op VONK hebben een link met de vier elementen: aarde, water, vuur en lucht.’’, aldus programmeur en kunstenaar Lotte Zuijdwijk. De kunstwerken van VONK bevinden zich zowel binnen als buiten op het fort. ‘’Buiten staat bijvoorbeeld de performance van het kunstenaarscollectief Blauwe Uur. Zij maken gebruik van videoprojecties en muziek om een groep mannequins tot leven te laten komen. Met dit speciale thema wil de organisatie haar bezoekers naast bijzonder vermaak ook een duurzame boodschap meegeven.

Ook krijgen talent van HKU, Kunst Centraal en College de Heemlanden de mogelijkheid om hun kunsten te laten zien.Daarnaast is er een programma voor de groepen 8 op alle basisscholen in Houten. Het volledige programma is te lezen op de website van VONK. VONK is dankzij de uitgebreide en diverse programmering geschikt voor een breed publiek en daarmee een perfect herfstvakantie-uitje.

Fort de Batterijen in Nieuwegein doet tijdens VONK dienst als een tijdelijk buitenmuseum. Het Fort is gelegen op fietsafstand van Utrecht en Houten, is niet alleen een prachtige locatie, maar ook een historisch verdedigingswerk en maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een UNESCO Werelderfgoed. 

Meer info & kaartverkoop
VONK Festival vindt plaats van 13 tot en met 22 oktober 2023 bij Fort de Batterijen en is voor alle leeftijden. Tickets zijn verkrijgbaar in tijdsloten die starten tussen 19:00 en 22:00 uur via www.vonkfestival.nl.


 

12323
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht