Lichtkunstfestival VONK keert terug

Aan de Slinger organiseert, in samenwerking met Nachtfort en HKU, de tweede editie van Lichtkunstfestival VONK. Voor deze editie verhuist VONK naar een nieuwe locatie: Fort Honswijk nabij Schalkwijk. In en rondom dit historische decor zal een uitgebreide lichtkunstroute worden uitgezet. VONK vindt deze herfstvakantie, van 13 tot en met 22 oktober, plaats.
 

VONK is een cultureel evenement waarbij kunst, nieuwe media, lichtinstallaties, duurzaamheid en beleving centraal staan. De speciale lichtkunstroute loopt langs de werken van ongeveer 15 verschillende kunstenaars. Alle programmaonderdelen worden dit jaar gemaakt rondom een speciaal thema ‘Wij, de Aarde’. Door de elementen van de natuur te integreren in de kunstwerken en de luisterroute, geeft het festival een diepere lading en duurzame boodschap aan haar bezoekers.

Voor deze tweede editie wijkt het festival uit naar een nieuwe locatie: Fort Honswijk, gelegen aan rivier de Lek nabij Schalkwijk. Het indrukwekkende fort is de afgelopen jaren gerestaureerd en sinds kort weer open voor publiek. Het fort staat bekend als ‘de donkerste plek van de Randstad’, maar daar zal tijdens VONK niets van te merken zijn. Het oude fort doet dienst als buitenmuseum waar de lichtkunst route doorheen zal lopen. Nationale en regionale kunstenaars laten zien wat er mogelijk is op het gebied van lichtkunst. Ook talent van HKU, Kunst Centraal, College de Heemlanden krijgt de mogelijkheid om hun kunsten te laten zien. Daarnaast is er een speciaal programma voor de groepen 8 van alle basisscholen in Houten.

Meer info & kaartverkoop
Op de website www.vonkfestival.nl is al meer te lezen over het programma en kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Dinsdag 23 mei, om 13.00 uur, start de kaartverkoop.
 

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht