Lichtkunstfestival VONK bijna van start!

Vanaf aanstaande vrijdag gloeit Fort de Batterijen in Nieuwegein op. Aan de Slinger organiseert de tweede editie van lichtkunstfestival VONK. Van 13 tot en met 22 oktober wordt er een lichtkunstroute gecreëerd, waarin (audio)visuele kunstwerken van zowel landelijke als regionale kunstenaars te bewonderen zijn. Op vrijdagavond opent Ria Frowijn, wethouder cultuur in Houten, het festival officieel en gedurende de hele herfstvakantie is het mogelijk om VONK te bezoeken. 

Aan de Slinger organiseert deze herfstvakantie het lichtkunstfestival VONK in Fort de Batterijen in Nieuwegein. De interactieve lichtkunstroute voert je langs 17 unieke lichtkunstwerken, die allemaal zijn geïnspireerd door het specifieke thema: ‘Wij, de Aarde’. De kunstroute is opgebouwd rond de vier elementen van de natuur. Onder andere Studio SPÉS, Beeldjutters en Monobanda zijn met verschillende werken te zien op VONK. Het volledige programma bekijk je hier

Naast de lichtkunstroute is er ook een speciale luisterroute, samengesteld door de Utrechtse artiesten Ben Forte en In de Naam Van. Ze hebben de natuurlijke elementen verwerkt in een boeiend audiospektakel. Ben je in je element? Welk element resoneert het meest met jou? "In Je Element" is een spoken-wordroute die je meeneemt op ontdekkingstocht door deze vraagstelling. 

Fort de Batterijen is een ideale locatie voor VONK. Met haar weelderige en natuurlijke omgeving biedt het fort de perfecte setting voor de lichtkunstroute. Het fort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en ligt net over de gemeentegrens van Houten, in Nieuwegein. Het fort is goed te bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer. 

VONK is geschikt voor het hele gezin en vindt vanzelfsprekend in de avond plaats. Om warm te blijven kun je genieten van onder andere warme chocolademelk of glühwein. Je kunt ook poffertjes, broodjes of marshmallows bakken. VONK is dan ook bij uitstek de perfecte herfstvakantieactiviteit

Heb je nog geen tickets? De vorige editie van VONK was volledig uitverkocht, dus koop je tickets tijdig om teleurstellingen te voorkomen. Iedere avond van de herfstvakantie ben je van harte welkom op Fort de Batterijen. Tijdsloten starten tussen 19:00 en 22:00 uur, dus reserveer snel je plek! 

Meer info & kaartverkoop
VONK Festival vindt plaats van 13 tot en met 22 oktober 2023 bij Fort de Batterijen en is voor alle leeftijden. Tickets zijn verkrijgbaar in tijdsloten die starten tussen 19:00 en 22:00 uur via www.vonkfestival.nl.

 

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht