Lente-Uitjes: jeugdtheater in de voorjaarsvakantie

Lente-Uitjes: jeugdtheater in de voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie is festival Lente-Uitjes er weer. En niet gewoon zoals je van ons gewend bent, maar nu nog leuker, mooier en vooral ook groter! Van zaterdag 26 februari t/m zondag 6 maart ben je in acht theaters in de provincie Utrecht van harte welkom! Hieronder zie je het programma van Aan de Slinger.

In Aan de Slinger spelen drie stoere, grappige, fantasierijke en spannende jeugdvoorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar, een familiefilm en bieden theater- en dansworkshop aan.

Muk (2+) De Grote Haay & 2-ater Producties
di 1 maart 11.00 uur
Een d(r)oldwaas muzikaal avontuur van Muk, een hondje om van te houden, gebaseerd op de succesvolle kinderboekenserie van Mark Haayema en Job van Gelder.

In de foyer is voorafgaand en na afloop van de voorstelling een leuke greenscreen-workshop! 

Nederlandse film: Captain Nova (6+)
wo 2 maart 14.00 uur
Gevechtspiloot Nova reist terug in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Er is alleen een klein probleempje: de tijdreis verjongt haar. En wie luistert er nu naar een meisje van twaalf?!

Theaterworkshop: JTS Aan de Slinger (7 tot 10 jaar)
Do 3 maart 13.00 tot 14.00 uur 
Volg een superleuke theaterworkshop van de Jeugdtheaterschool Aan de Slinger in de JTSzaal van Aan de Slinger. 

Oma is een Avatar (8+) HNTjong
do 3 maart 14.30 uur 
BFF’s Zoë en Amani hebben allebei hun oma verloren. Ze voelen een groot gemis en besluiten nieuwe oma’s te maken in virtual reality. Oma wordt een avatar.

VIER (4+) De Dansers
vr 4 maart 14.30 uur
Drie performers maken een reis door de jaargetijden. Van de onderaardse stilte in de winter naar het wonder van nieuw leven in de lente, en van zomerse vrijheid naar herfstige nostalgie.

Foyeractiviteit  - Dans de VIER seizoenen
Draai aan de wijzer en dans het pad van het seizoen. Dans over het pad met je blijste huppel, als een smeltend ijsje, dwarrelend als een blad door de wind of bibberend van de kou. Dans jouw versie van VIER!

Dansworkshop - na afloop van VIER
Kom je mee dansen door de jaargetijden? We dansen van de lente, naar de zomer en van de herfst naar de winter. Onder begeleiding van een dansdocent van De Dansers gaan we samen op reis door de seizoenen. Reis je mee?
Tip: trek kleren aan waarin je lekker kan bewegen. 

Vrijdag 4 maart van 15.30 - 16.10 uur in de JTSzaal
Voor max. 20  kinderen vanaf 4 jaar (vol = vol)
Deelname is gratis, graag opgeven via publiciteit@aandeslinger.nl 

Bij maar liefst in acht theaters kun je het theaterfestival Lente-Uitjes bezoeken! 
Amersfoort
De Lieve Vrouw, Flint en Theater de Veerensmederij
Utrecht
Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd en Bibliotheek Neude
Houten 
Aan de Slinger

Want er zijn maar liefst drie nieuwe theaters bij de club. Zo kijk je, naast je vertrouwde theaterstek, nu ook de tofste voorstellingen in Flint en De Veerensmederij in Amersfoort én zie je voorstellingen in de Bibliotheek Neude in hartje Utrecht. Met de komst van nieuwe theaters is het programma nog afwisselender, en zit er zeker ook deze editie weer iets moois voor je bij. Bekijk het programma van alle theaters via www.lenteuitjes.nl 

9363
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht