Jubileumfeest groots gevierd

Aan de Slinger bestaat vijftien jaar en afgelopen zondag hebben we dat groots gevierd met het Jubileumfeest.

Het was een dag om van te dromen. Vijftien uur feest voor jong en oud. We verwelkomden zo’n 1300 bezoekers en ruim 200 artiesten op de verschillende podia. Grote verrassing was het muzikale optreden van wethouder voor Cultuur in Houten Ria Frowijn (zang) en directeur/bestuurder van het theater Arjen Berendse (contrabas) tijdens de officiële opening in de ochtend. Ze brachten - op piano begeleid door pianist Guy van Beek - het Theaterlied ten gehore. Dit lied werd speciaal voor de opening van ons theater vijftien jaar geleden geschreven en gecomponeerd door Heleen Verburg.

Het theater leek de hele dag wel een bijenkorfje: bedrijvig, warm, vol energie en vooral: samen. Ontmoetingen, gesprekken, oude bekenden en nieuwe contacten.

De optredende artiesten en Houtense amateurverenigingen hebben allemaal hun eigen verhaal en band met Houten en Aan de Slinger. Ze treden bijvoorbeeld al vijftien jaar in Houten op, vanaf hun eerste avondvullende voorstelling. Of ze zijn zelf opgegroeid in Houten en stonden op het podium als tiener met hun dansschool. Van professional tot amateur, van 'oude' bekenden tot jong talent; ze waren er deze zondag bij. Allen maakten iets bijzonders van hun optreden, speciaal op maat voor deze gelegenheid. Een eer.

Net zo vereerd zijn we met de grote aantallen bezoekers uit Houten en omstreken die deze dag met ons hebben willen vieren. Bedankt! 


Foto's: Dylan Jake

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht