Jubileumfeest 15 jaar Aan de Slinger

Een feestelijke mijlpaal voor Houten: Aan de Slinger bestaat vijftien jaar! Dit wordt gevierd op zondag 12 november met een groot cultureel feest voor iedere Houtenaar. Het Jubileumfeest start om 09.00 uur en duurt maar liefst vijftien uur. Er wordt dan ook flink uitgepakt voor jong en oud, zowel in als om het theater. 

Wethouder Ria Frowijn geeft (op muzikale wijze!) het startsein voor het Jubileumfeest. Na haar openingswoord beginnen de optredens in beide zalen, de foyers en buiten in de ‘dome’ op het plein voor het theater. Alles waar Aan de Slinger doorgaans om bekend staat, komt aan bod. Een dag met een klein beetje nostalgie en een flinke dosis toekomst.

Programma Jubileumfeest 12 november:

Theater
Vier verschillende shows op het podium met onder andere Släpstick, Houtense koren, Maartje & Kine, de Jeugdtheaterschool, Vincent Bijlo, vier Houtense dansscholen, Kiki Schippers en Patrick Nederkoorn.  

Films
‘s Ochtends de korte jeugdfilms Zoentjesdief, Koeboy en De laatste brugwachter. Gevolgd door de muzikale hit Bohemian Rhapsody, de Franse ‘crimi’ Anatomy of a Fall en de korte film Strange Way of Life.

Workshops
Jong en oud lekker zelf actief aan de slag! Met een workshop Peuterdans (2,5 t/m 4 jaar), Musical (5 t/m 7 jaar), Dans (65+) en Creatief (8+). Met dank aan Ikke Dans en JoCa. 

Dome
Net als bij onze festivals gaan we bij het Jubileumfeest óók naar buiten. Op het plein voor het theater staat de 'dome'. Met een jeugdtheatervoorstelling, artiesten die eerder meededen aan Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen, afgewisseld met muzikanten van The Fresh Agency.

En meer!
Een Poëzie café, Comedy café, rondleidingen, voorlezen voor kids, lunchen en/of dineren in het theater, muziekoptredens in de foyer van Simplify en Priscilla and the Daltons, films van projecten zoals Als het doek valt en De Vlinder.


Klik hier voor een overzicht van het gehele programma. Een deel van de optredens is met ticketverkoop, een ander deel is vrije inloop. Dit staat per optreden op de website vermeld.

Het Jubileumfeest is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Prins Bernhard Cultuurfonds, Elise Mathilde, VSBfonds, K.F. Hein Fonds en gemeente Houten.

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht