Het Midzomerfestival was een avond om nooit te vergeten

De zomer liet even op zich wachten, maar kwam gelukkig precies op tijd voor het MidzomerFestival in Houten. Op zaterdag 22 juni vierden diverse organisaties rondom het amfitheater de Droomcirkel, samen met heel veel inwoners uit Houten, de langste dag van het jaar met een verscheidenheid aan optredens en kunst.

Het gratis festival werd goed bezocht en de gasten vermaakten zich uitstekend door het diverse festivalprogramma, wat vermaak bood voor elk wat wils. Bezoekers genoten van optredens van zowel lokale als regionale artiesten, een interactieve mega muurschildering en een lekker drankje die de zintuigen prikkelden en de verbeelding tot leven brachten.

De Houtense muziekvereniging KNA trapte de avond af, vervolgd door een mooi modern dansoptreden van de jongeren van Shine, een breakdance battle van UC Crew en mooie optredens van het Taalhuis, Sophie van Ruitenbeek, Emily van Orsouw en de Mo & Kush band. Gedurende het festival werd de 27 meter lange muur achter de Bibliotheek Houten voorzien van een mega muurschildering in het thema van midzomer. Bezoekers konden op een prachtig gecreëerd canvas op de bakstenen hun eigen creatieve bijdrage brengen.

Het Midzomerfestival vierde het tienjarig bestaan van de Droomcirkel, bedacht door beeldend kunstenaar JoCa om je dromen na te jagen. Vanwege het tienjarig bestaan was er een expositie ingericht met foto’s van 10 jaar Droomcirkel. Ook daar stonden we bij stil met een mooi midzomernacht ritueel, uitgevoerd door wethouder Cultuur Ria Frowijn en Bibi. Er werd gezongen en gedanst rondom het kampvuur totdat het toch een keertje donker werd voor de kortste nacht van het jaar.

Er heerste de gehele avond een groot gevoel van saamhorigheid, waardoor we terug kunnen kijken op een geslaagd Midzomerfestival.

Het MidzomerFestival werd georganiseerd door JoCa en Aan de Slinger, in nauwe samenwerking met 'van Houten&co', Shine, Bibliotheek Lek & IJssel, De Heemlanden en Kunsthuis Houten.

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht