Het gouden Green Key certificaat van Aan de Slinger wordt verlengd!

Comfortabel verblijven, met oog op de toekomst: met Green Key kan het 
Verblijven bij Aan de Slinger betekent niet alleen een goede sfeer, professionele bediening en comfortabele faciliteiten, maar het betekent ook dat u kiest voor duurzaamheid. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze bedrijfsvoering niet ten koste gaat van onze omgeving en dat een duurzame wereld met aandacht voor zowel mens als natuur van belang is voor de toekomst van ons allemaal.  

Als duurzame onderneming heeft Aan de Slinger daarom al sinds 2018 een Green Key certificaat. Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de toerisme- en recreatiesector en de zakelijke markt. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij net een stap bewuster omgaan met natuur en milieu dan de normale wet- en regelgeving vereist. Hiermee nemen wij onze verantwoordelijkheid ten aanzien van natuur en milieu, zonder dat u hiervoor hoeft in te leveren op comfort en kwaliteit. 

Dit alles doen wij door actief te streven naar het verminderen van afvalstromen en onze verbruiken van gas, water, elektriciteit en fossiele brandstoffen. Daarnaast werken wij continu aan het verbeteren van ons eigen inkoopproces en richten wij ons met name op goederen en diensten die duurzaam zijn, vaak voorzien van een erkend milieu- en/of duurzaamheids- en/of sociaal keurmerk. Zo kiezen wij voor voedingsproducten met een biologisch of fairtrade keurmerk, maken wij milieuvriendelijk schoon, proberen wij bezoekers actief milieubewust te maken en hebben wij een coördinator maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vraag ons dus gerust naar al onze maatregelen voor een duurzame en gezonde wereld.  

Green Key in de praktijk 
Elk jaar verblijven in Nederland miljoenen vakantiegangers en zakenreizigers in recreatieve accommodaties en restaurants. Zij kunnen ervoor kiezen om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en hun impact op het milieu te verlagen door te kiezen voor een accommodatie met het Green Key keurmerk. 700 bedrijven in Nederland hebben dit keurmerk inmiddels verkregen, en er zijn meer dan 3700 Green Key locaties in 67 landen wereldwijd. Van bungalowparken tot hotels en evenementenlocaties.  

Green Key stelt bedrijven in de toerisme- en recreatiesector in staat om hun bedrijf te verbeteren en te professionaliseren op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit, en deze verbeteringen door te voeren in de economische bedrijfsvoering. De  certificering wordt gehandhaafd via strikte documentatie en frequente controlebezoeken. Zie je een groene sleutel, dan ben je verzekerd dat je een positief verschil zal maken op jouw omgeving. Het Green Key certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een accommodatie heeft ingevoerd, hoe hoger het duurzaamheidsniveau. Wij kunnen met trots melden dat ons gouden Green Key certificaat met twee jaar verlengd is.   

De toekomst 
Green Key is onderdeel van de Foundation for Environmental Education FEE. Dit is een wereldwijde organisatie met leden in meer dan zestig landen. Op www.fee-international.org leest u alles over de doelstellingen van deze organisatie: zorg voor én bewustwording van natuur, milieu en duurzaamheid zodat toekomstige generaties óók kunnen genieten van onze prachtige aarde. Wilt u meer weten over Green Key? Meer informatie is te vinden op www.greenkey.nl

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht