Het Goud van Houten

Ieder mens bezit een schatkist aan levenservaring en verhalen die een podium verdienen. U ook! In de theatercursus ‘Het Goud van Houten’ gaan twintig Houtenaren van 65 jaar en ouder op zoek naar deze verhalen. De deelnemers maken samen een prachtige voorstelling onder leiding van regisseur Sophie Plekker van Stut Theater uit Utrecht. Met elkaar speelt u afsluitend de theatervoorstelling voor publiek op het podium van Aan de Slinger en in Utrecht. Lijkt het u leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, verhalen uit te wisselen én kennis te maken met theater? Meld u dan snel aan!

De repetities
De wekelijkse repetities starten op maandag 2 maart 2020 om 10.15 uur. De cursus bestaat uit 25 maandagochtenden waarin u kennismaakt met theater en spelplezier. Ervaring met theaterspel is niet nodig, maar mag natuurlijk wel. Ook als u minder mobiel bent, kunt u deelnemen aan de cursus. Elke les duurt twee uur, inclusief een pauze waarin u gezellig kunt bijpraten met de andere deelnemers.

De repetities zijn onder leiding van theatermaker, educatief ontwerper en actrice Sophie Plekker. Ze is al vier jaar werkzaam bij Stut Theater en maakt het liefst stukken vanuit de persoonlijke verhalen van haar deelnemers. “Ik heb ontzettend veel zin om te starten met Het Goud van Houten. 65-plussers hebben zoveel te geven – met hun levenservaring beschikken ze over verhalen van onschatbare waarde!” De theatercursus is voor iedereen die openstaat voor nieuwe ervaringen!

De repetities zijn in Aan de Slinger (De Slinger 40, Houten). Alleen in de zomervakantie wordt er 4 weken niet gerepeteerd. De theatervoorstelling wordt gespeeld voor het publiek in Aan de Slinger op zondag 15 november en in Utrecht op zondag 29 november 2020.

Deelnemers aan een eerdere theatercursus
Maaike, Letta, Christien en Mary deden mee met een eerdere theatercursus van Stut Theater in Utrecht. Maaike: “Heel bijzonder, ik had nooit gedacht dat ik het ooit zou doen. Ik word er heel vrolijk van en het is goed voor mijn geheugen.” Ook Letta is erg positief over de cursus: “Het is fantastisch! Weer een drempel over – zoals ik dat vaak in mijn leven heb moeten doen. Dit toneelspel brengt ons veel samenhorigheid. Het is zo fijn om lief en leed met elkaar te mogen delen.” Volgens Christien is het geweldig om te doen. “We voelen elkaar zo goed aan wanneer we met elkaar spelen”. Mary benadrukt de meerwaarde van de cursus: “we maken heel anders contact met elkaar en ik heb er nieuwe vriendinnen bij.”

Informatieochtend 17 februari 2020
Nieuwsgierig geworden? Kom naar de informatieochtend op maandag 17 februari 2020 in de foyer van Aan de Slinger, aanvang 10.15 uur. We hebben koffie en thee voor u klaar staan en kunnen al uw vragen over de theatercursus beantwoorden!

Aanmelden & kosten
De theatercursus is voor inwoners van gemeente Houten van 65 jaar en ouder. Deelname per persoon voor alle repetities en twee voorstellingen: € 18,75 per maand in 8 termijnen, of € 150,- in een keer. Koffie/thee is inbegrepen. Aanmelden kan via Angela de Vogel of Fleur Esmeijer van ‘van Houten&co’ via: e-mail: info@vanhoutenenco.nl, telefoon: 030 – 7001 500. Er kunnen maximaal twintig mensen deelnemen aan de theatercursus. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. 

Het Goud van Houten is een project van Aan de Slinger, Gemeente Houten, Stut Theater en ‘van Houten&co’

 

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht