Hartverwarmend festival Gluren bij de Buren op koudste 6 oktober ooit

Op zondag 6 oktober vond het huiskamerfestival Gluren bij de Buren in Houten plaats. Tijdens deze dertiende editie openden ruim 50 huiskamers hun deuren voor honderden artiesten en het Houtense publiek. Men trotseerde de regen en de lage temperaturen (koudste 6 oktober in De Bilt sinds de weermetingen) en was duidelijk niet van suiker: overal waren volle huiskamers te zien tijdens deze geslaagde editie! 

De feestelijke opening van het festival in de ‘Centrale Huiskamer’ op het Plein vond gezien de weersomstandigheden deze keer plaats in De Roskam. Wethouder van cultuur Jana Smith opende het festival samen met (jeugd)boekenschrijfster Joke van Leeuwen en projectleider Stijn Belder. De Houtense band TESSEL trapte hierna de muziekprogrammering in de ‘Centrale Huiskamer’ af. 

Het programma in de huiskamers was heel divers. Van intieme muzikale optredens door singer-songwriters, tot bijvoorbeeld een voorleeshuiskamer, kleine theatervoorstellingen, bandjes en circustheater. De deuren stonden in Houten open voor alle cultuurliefhebbers en -genieters.

De huiskamereigenaren reageerden enthousiast op hun deelname aan het festival. Velen van hen deden eerdere jaren al mee, maar ook waren er weer een aantal die voor het eerst hun huiskamer open stelden. Van jonge gezinnen tot senioren! In iedere huiskamer werden de bezoekers gastvrij ontvangen met koffie en thee, aangeboden door de Albert Heijn Oude Dorp. In sommige huiskamers werd op eigen initiatief na afloop van de optredens nog even gezellig nageborreld met bezoekers en artiesten. 

Al met al was de dertiende editie van Gluren bij de Buren in Houten zeer geslaagd en kijkt de organisatie alweer uit naar 2020!

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht