Green Key: Aan de Slinger werkt aan verduurzaming

Verduurzaming, groene keuzes maken en op een bewuste manier leven wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Ook Aan de Slinger hecht waarde aan maatschappelijk verantwoord leven én ondernemen (MVO). Ons 10-jarig bestaan doet ons verder kijken dan alleen de nabije toekomst.

De mogelijkheden om als culturele organisatie te verduurzamen zijn legio. En daarbij hoeft de bezoeker en artiest zeker niet aan comfort of kwaliteit in te leveren. Wij hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan het behalen van het Green Key certificaat. Met resultaat. Wij kunnen met trots melden dat Aan de Slinger in bezit is van de bronzen Green Key. 

Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er veel aan doen om de gevolgen van onze vele activiteiten op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaat Aan de Slinger een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. 


Groene maatregelen
Hoe zorgen wij dat we verduurzamen? We gaan zuinig om met water- en energiegebruik. Al onze verlichting is 100% energie-efficiënt: zowel de Theaterzaal, Kleine Zaal als de foyers worden verlicht met led. Ook is er veel aandacht voor afvalverwerking. Maar er zijn nog meer milieuvriendelijke maatregelen genomen. Er wordt rekening gehouden met klimaatbeheersing. Om geen warmte (dus energie) verloren te laten gaan, zijn al onze warmwater- en CV-leidingen geïsoleerd. Om waterverspilling tegen te gaan, is de waterdoorstroom van onze douches, wastafelkranen en toiletten gereduceerd. Tijdens uw bezoek zult u wellicht gebruik maken van de waterbesparende kranen en de ‘groene’ ecologische zeep. 

We werken continue aan het verbeteren van onze inkoopprocessen. De horeca van Aan de Slinger biedt een aantal kwalitatief uitstekende biologische en/of fairtrade producten aan, waaronder koffie, thee en wijn. Plastic wegwerpmateriaal zoals rietjes zijn bij de bar uit den boze. We bieden uw frisdrank graag aan in glazen of met een ‘groen’ rietje. Onze brieven, flyers, posters en brochures worden zoveel mogelijk gedrukt op duurzaam printpapier met keurmerk. Ook maken we bewuste keuzes in de oplages. 

De werknemers van Aan de Slinger zetten hun beste groene beentje voort. Naar het werk reizen met de fiets of met het openbaar vervoer wordt gestimuleerd. Dat Aan de Slinger uitstekend bereikbaarheid is met de trein, laten we natuurlijk ook aan onze bezoekers weten. Veel bezoekers wonen dichtbij, en pakken de fiets. 


Dezelfde comfort en kwaliteit
Al deze groene maatregelen hebben een groot effect op natuur en milieu, maar als bezoeker merkt u er (gelukkig) niet veel van. U geniet ook dit seizoen van voorstellingen, films en events in onze zalen, foyers en op locatie, zonder dat het u zal ontbreken aan comfort en kwaliteit. 

Wilt u meer informatie? Onze MVO-verklaring vindt u hier. Wilt u meer informatie over het internationale Green Key-keurmerk? Kijk dan eens op www.greenkey.nl

De toekomst
Green Key is onderdeel van de Foundation for Environmental Education FEE. Dit is een wereldwijde organisatie met leden in meer dan zestig landen. Op www.fee-international.org leest u alles over de ideële doelstellingen van deze organisatie: zorg voor en bewustwording van natuur, milieu en duurzaamheid. Zodat toekomstige generaties óók kunnen genieten van onze prachtige aarde.

Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht