Gluren bij de Buren komt er aan!

Het culturele huiskamerfestival vindt dit jaar voor de 12e keer plaats. Er zijn maar liefst 60 optredens in Houten en omgeving te zien, van singer-songwriters tot een pop-rockband. Professionele artiesten, maar zeker ook aanstormend talent op het gebied van theater, dans en spoken word. De 52 deelnemende huiskamers variëren van groot tot piepklein en liggen verspreid door alle wijken van Houten. 
 

Het programma op 7 oktober is zeer divers. Van een hommage aan Bert Williams, de eerste Afro-Amerikaanse artiest op Broadway, tot muziek van de Houtense band Irrespective. Van KNOT Kollektiv, een fysieke, vrolijke voorstelling met veel acrobatiek, tot een mooi verhaal van de Houtense vertellers Henk Gilhuis of Bastiaan de Zwitser.

Het gratis festival wordt om 13.00 uur geopend in de ‘Centrale Huiskamer’ op het Plein door de nieuwe wethouder van cultuur, Jana Smith en een optreden van de singer-songwriter Gerson Main. Het is het startsein voor een middag met bandoptredens in de muziekkiosk, een stoepkrijtfeest, Proefjes met Boefjes en andere creatieve doe-dingen. Met een kop koffie of lekkere crêpe in de hand stippelt men zo een vervolgroute uit langs de vele optredens in de huiskamers. Elk optreden vindt deze dag drie keer plaats. Na afloop zijn alle bezoekers uitgenodigd de dag gezamenlijk af te sluiten op het Plein. Een mooie gelegenheid om ieders ervaringen te horen!

Gluren bij de Buren is een gratis festival en wordt georganiseerd door Aan de Slinger. Een vrijwillige bijdrage van bezoekers op de dag zelf hard is nodig om een volgende editie mogelijk te maken. In elke woonkamer staat een spaarvarken. Alle bezoekers wordt gevraagd aan dit festival bij te dragen zodat men ook volgend jaar weer kan Gluren.

Bekijk het hele programma op www.glurenbijdeburenhouten.nl.

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht