Gluren bij de Buren breekt alle records!

Op 7 oktober scheen de zon hoog aan de hemel en in 52 huiskamers traden maar liefst 300 artiesten op die 3700 keer werden bezocht. Dit is kort samengevat de twaalfde editie van Gluren bij de Buren!

Het gezelligste huiskamerfestival van Houten beleefde in alle opzichten haar record. Nooit eerder hebben zoveel bezoekers gegluurd bij de buren en nooit eerder deden er zoveel artiesten mee. De 300 artiesten kregen een podium, bijna letterlijk op de huid van de bezoekers. Zo intiem zijn deze optredens in de huiskamers, in bijna alle wijken van Houten.


De 52 huiskamereigenaren reageerden allen zeer enthousiast op hun deelname aan het festival. Er zijn bewoners die al jaren mee doen en sommigen juist voor het eerst. In iedere huiskamer kreeg men gratis koffie en thee aangeboden door de Albert Heijn in het Oude Dorp. Soms werd er ter afsluiting van de dag nog gezellig samen gegeten met de artiest.

 

Het Plein in het Oude Dorp was omgetoverd tot Centrale Huiskamer. Hier opende onze nieuwe wethouder Jana Smith het festival, waarna het de beurt was aan Gerson Main en vele andere artiesten die optraden in de Muziekkiosk. Kinderen vermaakten zich op een levensgrote interactieve piano en leefden zich uit bij de activiteiten van Proefjes met Boefjes en Olivia O’Keeffe.

 

De bezoekers gaven met elkaar een mooi geldbedrag aan de spaarvarkens, zodat ook een volgende editie van Gluren bij de Buren mogelijk is gemaakt! Alle huiskamereigenaren, bezoekers en artiesten: enorm bedankt voor deze bijzonder succesvolle editie van Gluren bij de Buren!

 

Meer foto’s zijn hier terug te zien. 

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht