GEZOCHT: Spelers (55+) voor kerstvoorstelling 'Als het doek valt'

Altijd al een keer in de grote theaterzaal van Aan de Slinger willen optreden?
Altijd een keer met een vaste tekst willen spelen en deels werken vanuit persoonlijke verhalen?
Altijd al een keer samen een voorstelling willen maken met een koor en een bigband?

Dit is je kans!

Komend najaar (september – december) gaan we met 25 amateurspelers, een koor en een bigband repeteren voor de kerstvoorstelling Als het doek valt. Samen met de professionele regisseur Sophie Plekker werk je toe naar een reeks voorstellingen die vlak voor de kerst opgevoerd wordt.

Als het doek valt is een familievoorstelling over kerst en alle bijbehorende opsmuk. We trekken onze mooiste kleding aan, de kerstboom wordt opgetuigd en culinaire hoogstandjes komen uit de oven. De verplichte vragen worden gesteld, maar wordt er echt naar elkaar geluisterd? En hoe kunnen we samen zijn als alle opsmuk wegvalt?

Als het doek valt is een multidisciplinaire voorstelling, voor en door mensen uit de omgeving van Houten. We zoeken acteurs (55+) die het leuk vinden om samen met de schrijver het verhaal vorm te geven en met de spelersgroep en regisseur naar een prachtig eindresultaat toe te werken. Acteerervaring is niet nodig. Enthousiasme en nieuwsgierigheid is een pré! We verwachten wel dat je er (bijna) elke repetitie bij bent, want een theaterstuk maken is een behoorlijke inspanning.

Word je hier enthousiast van? Stuur dan een mailtje naar kerstproductie@theateraandeslinger.nl met je contactgegevens. Je wordt dan na half mei teruggebeld of gemaild met meer informatie. 

Voor dit project wordt een bijdrage gevraagd van € 100,- per deelnemer. Na de kennismakingsbijeenkomst ontvang je hiervoor een factuur. 

Belangrijke data
Kennismakingsmoment: Maandag 13 juni 10.00 – 12.30 (inloop vanaf 09.45 uur)
Eerste bijeenkomst: Dinsdagavond 28 juni (tijdstip volgt)     
Repetities: Vanaf 29 augustus elke maandagochtend (10.00 - 12.30 uur) in theater Aan de Slinger
Ensemblerepetities: Zondag 16 oktober, zondag 23 oktober, zaterdag 12 november, zaterdag 26 november, zondag 4 december.
Generale repetitie: 20 december 2022

Première en voorstellingen: 
21 december 20.15 uur première
22 december 20.15
23 december  14.30 uur en 20.15 uur
24 december 14.30 uur

Meer over het project Als het doek valt, klik hier.

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht