Gezellige wintermiddag voor 110 VIPS in Aan de Slinger

Niet voor iedereen is Kerst vanzelfsprekend een fijne tijd. Juist voor deze groep mensen organiseert Aan de Slinger een gezellige kerstmiddag. 

Voor de zesde keer op rij wordt in het weekend voor Kerst deze gezellige kerstmiddag georganiseerd voor een bijzondere groep Houtenaren. We verwelkomen gasten van de Haltnahuis, Houtens Erf, Boogh, de Krachtfabriek, Vluchtelingenwerk, de Zonnebloem, Lister en onze nieuwe buren van de Slinger.
 
Een vijftiental vrijwilligers helpt deze middag tot een groot succes te maken. Mariëtte Woudenberg, vrijwilliger vanaf het eerste uur, houdt van de feestelijke sfeer die er altijd is. Vooral de inloop en de pauze zijn heel gezellig. Mensen maken een praatje met elkaar, er is oprecht contact. Mariëtte: ,,Het is heel waardevol vrijwilligerswerk. Je krijgt er veel voor terug, je kunt je echt opladen aan al die warme contacten."
Voor veel genodigden zijn die contactmomenten misschien nog wel het mooist van de hele dag. Nog los van het leuke programma in de theaterzaal, vooraf en tijdens de pauze word je echt gezien.

Honderdelf VIPS zijn er uitgenodigd voor de middag, daarmee is de zaal nog niet vol. Daarom is iedereen die van film en muziek houdt uitgenodigd voor deze middag. Een kaartje voor het programma van de hele middag inclusief kost slechts € 7,50 inclusief en is verkrijgbaar via www.aandeslinger.nl. 

Programma
Vanaf 13:30 is het theater geopend, met sfeervol close harmony gezang van Priscilla & the Daltons in de foyer. Vijf mannen uit Houten zingen meerstemmig a capella. Om 14:00 uur begint het programma in de theaterzaal, wat officieel geopend wordt door burgemeester De Jong.

Amsterdam Youth Symphony Orchestra
De op hoog niveau musicerende Amsterdam Youth Symphony Orchestra (AYSO) is al meerdere keren op deze kerstmiddag geweest. Het 75 jongeren tellende orkest komt altijd met de trein. Indrukwekkend om te zien hoe de 14- tot 19-jarigen met al hun instrumenten, hun hele hebben en houwen, aankomen in Houten en in optocht naar het theater lopen. Het orkest staat onder leiding van Peter Veenhuizen. Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, is sinds 2018 beschermvrouwe van het orkest.
Dit jaar spelen ze het concert 'De Tovenaarsleerling'. Het verhaal van de tovenaarsleerling werd in 1797 geschreven door Goethe en werd precies honderd jaar later bewerkt door Paul Dukas tot een symfonie. Tijdens het concert in Aan de Slinger kruipt Gerard Poot in de rol van de tovenaar die op zoek gaat naar een leerling. Hij laat een aantal kinderen tover-tests doen en wie het er het beste van afbrengt, mag als leerling aan de slag. Maar dan blijkt toveren misschien toch niet zo eenvoudig te zijn als het lijkt...

Mama Mia
Na de pauze wordt de feelgoodfilm 'Mama Mia' vertoond. Deze film uit 2008 met Pierce Brosnan en Meryl Streep in de hoofdrol vertelt een liefdesverhaal ondersteunt door een twintigtal ABBA-liedjes. Er mag meegezongen worden!

Ter afsluiting krijgt iedere VIP een goodiebag mee, de inhoud wordt gesponsord door Arval, JoCa en Boogh. 

Programma zondag 23 december
13.30 uur: inloop 
14.00 uur: aanvang filmconcert De Tovenaarsleerling
14.45 uur: pauze
15.15 uur: aanvang film Mama Mia! 
17.10 uur: einde film

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht