Februari Filmmaand: Oscar-maand

Van 1 februari t/m 1 maart 2020 organiseert Aan de Slinger Februari Filmmaand. Dit jaar staat de Februari Filmmaand in het teken van de Oscars!

Het speculeren bij de filmcritici is begonnen: zal Joaquin Phoenix, als Joker, een Oscar binnenhalen? En zal regisseur Sam Mendes, 30 jaar na American Beauty, eindelijk weer een Oscar in de wacht slepen met zijn nieuwe film 1917? In februari wordt alles duidelijk, want in de nacht van 9 op 10 februari worden de Oscars uitgereikt. We gaan een volle maand genieten van vele potentiële Oscarwinnaar: toptitels als Joker, Parasite, La Belle Époque, Marriage Story en 1917. Maar we pakken ook uit met leuke extra’s. Zo kunt u uw filmkennis testen tijdens de FilmQuiz: de Oscar-editie, speelt het Nederlands Filmorkest muziek van Oscarwinnaars en organiseren we een brunch, lunch, inleiding, nagesprekken, High Wine, lekkere hapjes en een Valentijns-arrangement.

Naast al het Oscarspektakel is Februari Filmmaand ook een maand door en voor de Houtenaar. Wist u dat in 2019 twee Houtense zussen een film hebben gemaakt? Dat Houtenaar Ralf Verbeek de film op 20 februari heeft gemonteerd? En dat voormalig Houtenaar Aboozar Amini een indringende documentaire maakte over de stad Kabul? Het volledige programma staat in dit programmaboekje en op de website, klik HIER. 

We wensen u een maand vol verrassingen en de mooiste films! Bekijk het programma online. 
Of klik hier om het programmaboekje online te kunnen doorbladeren.

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht