Expositie 'REIS DOOR DE ZIEL VAN AFRIKA' in foyer Aan de Slinger

Van 8 februari tot 22 maart 2019 is in Aan de Slinger een expositie te zien van drie Houtense kunstenaars: schilderijen en tekeningen van Claudia Hessing en Maria Arias en glasobjecten en sieraden van Ria van Rooijen. Een bijzonder trio met een gezamenlijke passie: liefde voor Afrikaanse dieren, natuur, cultuur en kleuren.

De officiële opening, door kunstschilder Renso Tamse, vindt plaats op zaterdagmiddag 16 februari van 15.00 tot 17.00 uur. Delano Vossen speelt piano. U bent van harte welkom!

Claudia Hessing heeft al sinds vroege leeftijd een voorliefde voor tekenen en voor dieren. Het portretteren van dieren met karakter is voor haar bij uitstek de perfecte combinatie. Ook zijn dieren in opdracht mogelijk. Of het nu gaat om katten, honden, tijgers, leeuwen, paarden of konijnen. Haar schilderijen worden gemaakt in grafiet, pastel, aquarel, acryl- en olieverf.

Ria van Rooijen laat zich inspireren en uitdagen door de vele mogelijkheden die glas biedt, zowel het gieten van heet glas in een zandmal als glasfusing. Zij weet krachtige, kleurrijke en spannende vormen te creëren. De glasobjecten en sieraden zijn speels, vrolijk en laten de fantasie werken.

Maria Arias is een Frans-Venezolaanse kunstenares en ingenieur die sinds 9 jaar in Houten woont. Zij schildert dieren in acryl-, olieverf en tekent met pastel. Ze verkoopt wereldwijd. Tien procent van wat ze aan haar kunst verdient, doneert ze voor het redden en welzijn van dieren.

Op de foto van links naar rechts, Claudia, Ria en Maria, ieder met één van hun werken (foto Wim Vleeskens)

De expositie is te zien tijdens de openingstijden van Aan de Slinger: maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 16.30 uur en ’s avonds en in het weekend tijdens de voorstellingen en de films. U kunt ook een afspraak maken voor een rondleiding met een van de kunstenaars: 
Claudia Hessing  claudia-hessing@hotmail.nl 
Ria van Rooijen glasinzicht@gmail.com 
Maria Arias poweredbyartwork@gmail.com

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht