Expositie Loeren naar de Boeren in de foyer

Tot en met 12 oktober is de expositie Loeren naar de Boeren te zien in de foyer van Aan de Slinger. De expositie omvat 10 portretten van boeren uit de gemeente Houten.

Ooit had Houten een bloeiend agrarisch leven. Er waren fruittelers, varkenshouders, melkveehouders, groentetelers en schapenfokkers. Hoewel het aantal boeren bedrijven sterk verminderd is, is er nog steeds een rijk agrarisch leven in de gemeente Houten. Fotograaf Paul van der Klei en schrijfster Trea Scholten maakten tien portretten van jonge en oudere boeren. Ze geven een kijkje in het leven op de boerderij.

De portrettenserie is voor de zomervakantie in première gegaan op festival Loeren bij de Boeren. Nu gaan de foto’s op tournee langs meerdere locaties in Houten. Als eerste hangen de foto’s nu in de foyer van Aan de Slinger. De foto's zullen tot en met 11 oktober in onze foyer hangen. Loop gezellig binnen om de foto’s op uw gemak te bekijken en de verhalen van de boeren te lezen.

Een aantal boeren zijn ook door Omroep Houten geinterviewd. Deze extra verhalen kunt u beluisteren op www.loerenbijdeboeren.nl

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht