Dichter bij Kunst

Dichter bij Kunst is een gedichtenwedstrijd voor alle Houtenaren. Diverse beeldende kunstwerken die nog t/m 7 februari in de foyer van Aan de Slinger staan, zijn de inspiratiebron voor de gedichten. Op zaterdag 2 februari vond de kick-off van Dichter bij Kunst plaats in de foyer van Aan de Slinger. Trea Scholten van lef met letters gaf een workshop over schrijven bij kunst.

Een aantal kunstenaars vertelden over hun geëxposeerde werk. Het wekte veel inspiratie bij de dichters op. Nadat alle werken waren bekeken gaf Trea de dichters de ene na de andere schrijfoefening. Geconcentreerd gingen ze aan de slag, in de foyer was het eventjes muisstil. Na afloop van de opdrachten lieten de dichters aan elkaar en aan de kunstenaars hun werk horen. De meest uiteenlopende gedichten kwamen voorbij. Gedichten vol gevoel, gedichten met een grapje en gedichten met een verhaal. Ieder gedicht op zijn eigen manier mooi en waardevol.

Na afloop gingen de dichters met een hele hoop inspiratie en concepten naar huis om verder te schrijven aan hun gedicht. Binnenkort zullen ze hun gedicht inzenden!

Kick-off gemist, maar graag meedoen aan de gedichtenwedstrijd? Dat kan! De kunstwerken zijn nog te bezichtigingen t/m 7 februari in de foyer van Aan de Slinger. Kom gerust een keer kijken, schrijf je gedicht en stuur ‘m op vóór 28 februari naar educatie@aandeslinger.nl

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht