De verbouwing van Aan de Slinger is gestart!

Onze Theaterzaal wordt verbouwd van 8 juli tot half november.

Theaterstoelen Aan de Slinger naar Oekraïne

Vandaag was het zover: de verbouwing van Aan de Slinger is van start gegaan. Om te beginnen krijgen de 296 stoelen uit de Theaterzaal een nieuwe bestemming. Vanuit Oekraïne komt er een vrachtwagen die de stoelen ophaalt en naar het Cultuurhuis in Dolyna zal vervoeren. Burgemeester Gilbert Isabella had de eer om de eerste stoel in de vrachtwagen te laden. Een van de drijvende krachten achter dit project is Bram Bosshardt, voorzitter van het Lysenko Koor in Tull en ‘t Waal. Tussen het Lysenkokoor en de stad Dolyna bestaat al jaren een hechte vriendschap. Het Cultuurhuis in Dolyna kan de stoelen goed gebruiken, dus nadat bekend werd dat de Theaterzaal verbouwd zou worden, was het contact met Aan de Slinger snel gelegd.

Tweede balkon
Ook wordt er een extra balkon gebouwd, waardoor er maar liefst 84 extra stoelen beschikbaar komen voor bezoekers. Het tweede balkon zal, net als het bestaande balkon, bestaan uit drie zitrijen. Voor degenen die op de balkons zitten, is het mogelijk om voorafgaand, tijdens een pauze of na afloop van een voorstelling in de bovenfoyer en de foyer van de Kleine Zaal plaats te nemen. 

Nieuwe stoelen
Door het vervangen van alle stoelen wordt het weer heerlijk comfortabel zitten in de Theaterzaal! 

Theaterzaal open voor publiek
Op 12 november zal de bouw van het nieuwe balkon voltooid zijn, staan de nieuwe stoelen op de tribune en opent Aan de Slinger wederom de deuren van de Theaterzaal.

Verbouwingsupdate
Benieuwd naar de vorderingen? De komende tijd volgt er een wekelijkse update van de verbouwing op onze website!

 

 

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht