De eerste Pecha Kucha Night in Aan de Slinger

Op woensdagavond 20 maart vond de eerste Pecha Kucha Night plaats in de Kleine Zaal van Aan de Slinger. De Pecha Kucha Night is een initiatief van cultuurmakelaar Bea Nederhoff. Het concept is afkomstig uit Japan en is bedoeld om ideeën op een korte en krachtige manier te presenteren. Een idee wordt in 20 slides van 20 seconden verteld. 

Een flinke uitdaging en dus stelt een Pecha Kucha Night niets voor zonder de concepten van de sprekers van de avond. Voor deze eerste editie hadden tien enthousiaste Houtenaren zich aangemeld. De sprekers werden aan- en afgekondigd door presentator Oscar Kocken. De avond bood diverse onderwerpen. Dat duurzaamheid ook in de Houtense samenleving een grote rol speelt werd wel duidelijk uit de verschillende Pecha Kucha presentaties. Want zowel verduurzaming van de wereld en van jezelf werden aan de orde gesteld door meerdere sprekers. Maar er werden ook bijzondere creatieve ideeën gepresenteerd. 

Het was een geslaagde avond met een mooi gevulde zaal vol inspirerende ideeën. Voor herhaling vatbaar. En komt u dan met een nieuw, inspirerend, creatief, duurzaam idee?

De sprekers in volgorde van spreken: Hans Gommer, Natasja Teuben Naber, Yvonne van Iersel, Anneke Dubbink, Lotte Rodrigo, Léon Polman, JoCa, Jeroen Hendrix, Frank Paats en Paul van Eijk.

Fotograaf: Rob de Groot, Fotovandenatuur.

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht