Cultuurdag voor 250 jonge Houtenaren

Zeer regelmatig organiseert Aan de Slinger een project dat niet 1-2-3 zichtbaar is voor het grote publiek. Binnenkort bijvoorbeeld, op 12 november, zullen ruim 250 leerlingen van het Wellantcollege VMBO en College de Heemlanden deelnemen aan de cultuurdag rondom de voorstelling Skyline. Een dag met eerst workshops op school, gevolgd door een bezoek aan de danstheatervoorstelling Skyline van dansgezelschap SALLY in Aan de Slinger.

Workshops
In de workshops muziek, theater, dans en beeldend maken leerlingen kennis met de thema’s van de voorstelling. De workshopdocenten bereiden vanuit hun eigen discipline de leerlingen voor op het theaterbezoek. Ze gaan met de leerlingen aan de slag; ervaren en beleven is daarbij het uitgangspunt. Er zijn in totaal 36 workshops gepland voor de beide scholen. De leerlingen volgden twee workshops naar keuze in de ochtend. 

De voorstelling
Na de workshops gaan de leerlingen naar Aan de Slinger. Ze zien de indringende theatrale dansvoorstelling Skyline. Een verhaal over hoop, liefde en vriendschap.

Stel je voor…
Je blik gericht op de horizon.
Achter je liggen de contouren van het bekende.
Voor je ligt een nieuwe wereld.

In Skyline kruisen de paden van vijf jonge mensen zich, op hun zoektocht naar zichzelf. Ze delen hun reis en worden medereizigers in elkaars leven. De voorstelling toont een momentopname in hun ontmoeting op een plek die omgeven is door muren. Een plek die hen vastzet, die een barrière vormt en hen weghoudt van de droom die zich aan de horizon bevindt. Hun verbeeldingskracht zorgt ervoor dat ze loskomen van hun omgeving.

Met Skyline presenteert SALLY een eigenzinnige wereld waarin virtuoze dans, muzikaliteit en vormgeving gelijkwaardig samensmelten tot één beleving. De jonge generatie dansers zoekt het avontuur. Vol verlangen naar liefde, lef, vriendschap en een nieuwe wereld. Met hun blik gericht op de Skyline, de toekomst en de hoop die dat met zich meebrengt.

Aan de Slinger heeft in opdracht van en in samenwerking met College De Heemlanden en het Wellantcollege deze projectdag georganiseerd.

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht