Creativiteitsprijs uitgereikt aan jong talent

Creativiteitsprijs uitgereikt aan jong talent
Mede mogelijk gemaakt door de sponsoren van De Trap

Ruim vier jaar geleden is de extra trap in de foyer van Aan de Slinger gebouwd. De trap naar groei en ontwikkeling, waar menig jong talent uit Houten zijn of haar stappen maakt. Vele sponsoren hebben voor vijf jaar hun naamplaatje laten plaatsen op de trap. De opbrengst uit de sponsoring wordt over de periode van vijf jaren besteed aan de culturele en creatieve ontwikkeling van jong talent uit Houten.

Dit vierde jaar is de opbrengst ten goede gekomen aan de Creativiteitsprijs van het Onze Lieve Vrouwe Broederschap (OLVB). Deze prijs, jaarlijks een bedrag van € 1200,-, wordt door een jury uitgereikt aan een aanstormend creatief talent uit Houten. Die besteedt de prijs aan verdere ontplooiing.

De prijs is onlangs uitgereikt, lees er hieronder meer over:

Creativiteitsprijs 2022 uitgereikt aan Amber Becker!
Het 23-jarige Houtense zang-, dans- en cabarettalent Amber Becker heeft zaterdag 12 november de creativiteitsprijs 2022 gewonnen. Hiermee sleept ze een geldbedrag van € 1.200 binnen en een tinnen replica van de zilveren Broederschapsbeker.

Deze prijs die elk jaar wordt uitgereikt door Onze Lieve Vrouwe Broederschap, en mede mogelijk gemaakt wordt door theater Aan de Slinger, is bestemd voor (aanstormend) creatief talent dat voor de verdere ontplooiing financiële ondersteuning nodig heeft.

Uit meerdere inzendingen heeft een jury, o.a. bestaande uit voorgaande prijswinnaars, Amber Becker als winnares bekend gemaakt. Een persoonlijk verhaal over doorzettingsvermogen, hoop en toekomstplannen. Wat zij ook nog eens heeft ‘verfilmd’ in een prachtige solo-voorstelling. Met deze solo-voorstelling hoopt ze mensen te inspireren. Met het prijzengeld wil ze een deel van de opleiding tot Cliniclown bekostigen.

Naast het uitreiken van de creativiteitsprijs was het ook de beurt aan de zogeheten Najaarsuitdeling. Onder toeziend oog van Burgemeester Gilbert Isabella en Wethouder Kunst en Cultuur Ria Frowijn ontvingen Handbal Houten, Muziekvereniging Kunst na Arbeid, dansschool Olga van Koningsbrugge en de Kinderraad Houten een financiële bijdrage voor hun jeugdactiviteiten.

Wij wensen Amber veel succes en plezier! 

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht