Cabaretprijzen 2019

De nominaties voor van de Cabaretprijzen van 2019 zijn bekend! Op 30 september worden de Poelifinario’s en De Neerlands Hoop uitgereikt in cabaretpodium Diligentia. 

De Poelifinario is de prijs voor de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen, hij wordt uitgereikt in drie categorieën: entertainment, engagement en kleinkunst.
Genomineerd in de categorie entertainment zijn: Lenette van Dongen en Vrijdag en Sandifort. Deze artiesten hebben afgelopen seizoen gespeeld in Aan de Slinger!
Categorie engagement: Jan Beuving met Rotatie (speelt 27 september in Aan de Slinger), Claudia de Breij , Pieter Derks (heeft vorig seizoen in Aan de Slinger gespeeld) en Louise Korthals met ‘Alles is er’ (speelt 1 november in Aan de Slinger)
Categorie kleinkunst: Theo Nijland met ‘En de rest is onzin’ (speelt 21 november op Landgoed Wickenburgh) en Peter van Rooijen.
De Neerlands Hoop is de cabaretprijs voor een veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Anne Neuteboom, Peter Pannekoek en Alex Ploeg maken kans op deze prijs. Deze artiesten waren alle drie eerder te zien in Aan de Slinger.

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht