Bewaar je ticket, geniet later

COVID-19 raakt ons allemaal, ook de culturele sector. De sector heeft gezamenlijk een regeling ontwikkeld, met ondersteuning van het ministerie van OC&W en volgens de regels van de ACM. Vandaag is een landelijke campagne gestart die bezoekers oproept om hun ticket te bewaren tot de deuren weer opengaan, en zo de culturele sector te steunen. 

Het verschilt per organisatie en tak van sport of de ticketafhandeling ook echt nu al kan plaatsvinden. Aan de Slinger werkt momenteel hard aan het (waar mogelijk) verplaatsen van de voorstellingen. De gekochte kaarten blijven in dat geval geldig. Wordt over enkele weken duidelijk dat een evenement definitief moet worden afgelast, of is de koper van het ticket verhinderd op de nieuwe datum, dan ontvangt men een voucher ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs, inclusief (service)kosten. De voucher kan later ingewisseld worden bij een nieuwe bestelling. Ook kunnen ticketkopers ervoor kiezen om hun ticket om te zetten in een donatie, waarmee zij artiesten, makers en de mensen achter de schermen steunen.

Zodra wij meer informatie hebben, berichten wij kopers per e-mail. Dit gebeurt per voorstelling, film of activiteit op maat. Met ruim 100 activiteiten die wij moeten verwerken, zijn we blij dat we voor een selectie films en verhuringen (Houten Presenteert en Gastbespeling) de afwikkeling reeds in gang hebben kunnen zetten. De reden: huurders bepalen zelf hun eigen ticket-afhandeling, die wij als extra dienstverlening voor hen uitvoeren. Zoals in de extra toelichting wordt uitgelegd, zal de afwikkeling voor de professionele programmering nog enige tijd nodig hebben. 

Meer informatie over ‘Bewaar je ticket, geniet later’ kunt u vinden op www.bewaarjeticket.nl

Dank voor uw begrip, geduld en vertrouwen. We kijken net als u uit naar het moment waarop onze deuren weer open mogen gaan, en hopen u dan in goede gezondheid terug te zien!

Met vriendelijke groet ook namens team en vrijwilligers,

Arjen Berendse
Directeur/bestuurder Aan de Slinger

Extra toelichting
De maatregelen die de overheid heeft genomen in verband met het coronavirus zijn zeer ingrijpend en raken ons allemaal. Ook de theatersector kampt hierdoor met veel onduidelijkheden. Wanneer gaan de theaters weer open? Wanneer kunnen artiesten weer optreden als voorstellingen niet gerepeteerd kunnen worden? Wanneer kunnen we met onze bezoekers communiceren over de tickets? Duidelijk is wel dat deze crisis ook de theatersector zwaar treft.

Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus neemt de overheid steeds weer nieuwe maatregelen. Dit is begrijpelijk en als theatersector geven we daar gehoor aan. De datum waarop de theaters weer open gaan staat nu op 1 juni, maar dit wordt mogelijk t.z.t. weer verlengd. Een echte openingsdatum van de theaters blijft daarom nog onzeker.

In overleg met artiesten, impresariaten en producenten zijn wij hard aan het werk om zoveel mogelijk voorstellingen te verplaatsen naar een andere datum. Dit vergt tijd, onder meer vanwege de omvang van het aantal verplaatsingen landelijk.
 

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht