10 jaar helpende handen!

Aan de Slinger bestaat dit seizoen 10 jaar! Dit wordt op verschillende momenten in het seizoen gevierd. Afgelopen zondag 14 oktober vierden we feest met alle medewerkers, vrijwilligers en stagiaires van toen en nu, als dank voor hun tomeloze inzet. De ruim 180 gasten werden getrakteerd op een uitdagende pubquizz, een drietal bruisende ‘mystery guests’, een optreden van de salsaband Con Fusion en lekkere hapjes en drankjes. Tussendoor werd er volop bijgepraat, want voor velen was het een vrolijk weerzien van oud-collega’s!

Sinds de opening in 2008 heeft Aan de Slinger ontelbaar veel activiteiten in het pand en op andere plekken in Houten aangeboden en georganiseerd. Van theatervoorstelling tot festival, van film tot educatieproject op scholen. Dit ruime aanbod voor alle Houtenaren kan alleen worden georganiseerd door de onmisbare inzet van alle medewerkers en vrijwilligers. Het aantal vrijwilligers is gegroeid naar ruim tachtig. Ze zorgen voor de ontvangst bij het flexwerken in de foyer, zijn gastheer of gastvrouw bij voorstellingen, films en andere evenementen, bemensen de kassa en helpen op kantoor. Ook programmeren, draaien en promoten ze de films. Ze bieden helpende handjes bij de festivals en zorgen voor verrassende extra’s zoals muziek en zang in de foyer. Vele vrijwilligers leveren al jaren een bijdrage. Bij Aan de Slinger werkt een klein team professionals.

In het lustrumjaar staat nog een aantal festiviteiten op de planning. In februari is het Februari Filmmaand en in maart komt een bijzondere editie van Dansende Woorden. Ook wordt maar liefst 10 keer dit seizoen een tiental vrijkaarten voor een selectie voorstellingen en festivals cadeau gedaan. Steeds op een andere manier worden de winnaars bepaald. Elke Houtenaar maakt kans op dit cadeau.

Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht