Wijkexpeditie Eiland van Schalkwijk

In de Wijkexpeditie beleef je muziek-, theater- en dansvoorstellingen op en over het Houtense Eiland van Schalkwijk. Werk Aan de Waalse Wetering is het startpunt voor de Wijkexpeditie op 6 en 7 juli, vanaf daar vormt historie de rode draad en leidt cultuur de weg op de route langs een drietal voorstellingen op en over het eiland.

Een ticket voor de Wijkexpeditie geeft toegang tot drie voorstellingen die aansluitend op elkaar spelen:

Voorstelling 1
> Fort Werk aan de Waalse Wetering | Jeugdtheaterschool Aan de Slinger
Beleef hoe de forten tot leven komen in een voorstelling van de jongeren van de Houtense Jeugdtheaterschool Aan de Slinger.

Voorstelling 2 keuzemogelijkheid tussen:

Voorstelling A - De Lange Uitweg | De Zagerij 
Verbindt het verleden met het heden in muziektheatervoorstelling De Zagerij onder leiding van Anita van Soest. Een verhaal over een voormalig Houtens familiebedrijf met diepe wortels in het Houten van vroeger en nu.

Voorstelling B - Fort Werk aan de Korte Uitweg | New Dutch Connections
Zie Houten vanuit het perspectief van een paar kersverse Houtenaren: in New Dutch Connections delen voormalige vluchtelingen hun blik op de stad in monologen.

Voorstelling 3
> Fort Honswijk | Dansvoorstelling
Kijk met andere ogen naar het monumentale Fort Honswijk. Jonge dansers van verschillende Houtense dansscholen brengen een nieuw perspectief op het fort. 

Aansluitend lunchen op Nachtfort bij Fort Honswijk!
Sluit de WijkExpeditie af met een heerlijk lunch  op fort Honswijk. De lunch bestaat uit heerlijke verse broodjes en dranken uit de regio. Deze lunch kunt u ter plekke bestellen en betalen. 

Ticketinformatie
De Wijkexpeditie Eiland van Schalkwijk start bij Fort Werk aan de Waalse Wetering in Tull en ‘t Waal. Vanaf daar beleef je drie voorstellingen achter elkaar en tussendoor spring je zo op je fiets – of elektrische step, te huur op locatie – naar de volgende voorstelling. Een ticket geeft toegang tot alle drie de voorstellingen. De afstanden tussen voorstellingen zijn kort en nooit langer dan 10 minuten fietsen.

Ticketkopers ontvangen in de aanloop per mail keuzemogelijkheid voor een aanvullende lunch of diner op locatie.

Wijkexpeditie Eiland van Schalkwijk - 6 juli 10:30 uur. Verwachte eindtijd is 13:15 uur.

Meer van ons programma

Ik ben Musa
  • Cabaret
  • try-out/jong talent

Ik ben Musa

Musa

Donderdag 24 oktober20:30u
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht