Making Mannequins vertelt het verhaal van Alina Petrichenko. Jarenlang was zij een veelgevraagd model. Ze vloog de wereld rond, kwam in contact met grote designers, verdiende bakken met geld, kreeg zelfs een werkvisum voor New York en was zielsgelukkig. Althans zo leek het voor de buitenwereld. De realiteit kwam hiermee echter niet overeen. Het modellenwerk maakte haar onzeker, bezorgde haar een negatief zelfbeeld en ze ontwikkelde een eetstoornis.

Ondanks dat ze tijdens haar topdagen minimaal 1000 euro per dag verdiende, is ze inmiddels al twee jaar gestopt met modellenwerk. Het lopen op een catwalk heeft ze verruild voor twee minimumloon baantjes.

Voor het introverte meisje dat oorspronkelijk op schiereiland de Krim woonde, was de cultuurverandering groot. Toch werd ze tijdens het modellenwerk verliefd op New York, zo erg dat ze daar wilde blijven wonen.

Half oktober zijn Tom de Vos en Eva Hageraats afgereisd naar New York om Alina te volgen en haar verhaal in beeld te brengen. Na hier een half jaar aan gewerkt te hebben, willen we het eindresultaat graag met jullie delen.

De première vindt plaats op zondag 17 maart. Aanvang is om 19.30 uur en om 20.00 uur start de film. De film duurt 25 minuten. Na afloop is er tijd voor vragen en opmerkingen uit de zaal.

De entree is gratis! Wel dien je je aan te melden via: te.docuproducties@gmail.com. Er zijn slechts 90 stoelen, dus VOL=VOL

Om de onkosten te drukken, zal er een potje staan voor een eventuele bijdrage. 

Wil je meer te weten komen over de documentaire of de makers? Ga dan naar onze website: www.makingmannequins.com 

Meer van ons programma

Stan & Ollie
  • Film

Stan & Ollie

Met: Steve Coogan, John C. Reilly en Nina Arianda

Dinsdag 26 maart20:00u
Happy-Go-Lucky
  • Film
  • Zin in Film

Happy-Go-Lucky

Met: Sally Hawkins, Eddie Marsan, Alexis Zegerman

Woensdag 3 april20:00u
Casablanca
  • Toneel

Casablanca

Stefan Rokebrand, Jamie Grant e.a.

Donderdag 4 april20:15u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten