Sportmakelaar Claudia van Mechelen en Cultuurmakelaar Bea Nederhoff hebben de handen ineengeslagen om inspirerende avond te organiseren voor zowel sport- als cultuuraanbieders uit de gemeente Houten! Met als motto van de avond: samen creatief scoren! Deze avond is volledig Coronaproof te beleven op maandag 21 februari 20201 in Aan de Slinger.

 

Programma

Het wordt een afwisselende avond met inspirerende voorbeelden waarbij sport- en cultuur elkaar weten te vinden en verbinding zoeken met elkaar.

Sport is voor veel mensen een belangrijke vorm van vrijetijdsbesteding en bovendien een manier om samen met anderen plezier te beleven. De parallellen met culturele activiteiten liggen voor de hand, dat net als sport ook bijdraagt aan de identiteit en persoonlijke ontwikkeling van de beoefenaar. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen sport en cultuur? Wat leren we van elkaar?

Het programma bestaat o.a. uit een inspirerend betoog van Ger Kroes (secretaris bestuurder Sportpunt Houten en voormalig bestuurder in de cultuursector) over zijn visie op samenwerkingen tussen sport én cultuur.

Een presentatie van de projecten: ‘GeRaakt’ met ‘Voetballers dansen niet!’  en lancering van het project ‘Houtense Spelen’. In de NTR-serie ‘Voetballers dansen niet!’ worden voetballers uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag gevolgd die in aanraking komen met dansers van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

De ‘Houtense Spelen’ is een evenement waarbij de wijken uit de Gemeente Houten de strijd met elkaar aan gaan op het gebied van sport, cultuur en denkvermogen. Jong, oud, man of vrouw; iedereen krijgt de gelegenheid om zich van de beste kant te laten zien. 

Daarnaast praktische tips van verschillende voorbeelden van Sport & Cultuur uit Utrecht  ZIMIHC. Tot slot sluiten we de avond af met een interactief Coronaproof intermezzo.

Aanmelden

Mis deze avond niet en met je aan! Stuur een e-mail naar cultuurmakelaar Bea Nederhoff cultuurmakelaar@aandeslinger.nl. Geef aan of je met 1 of 2 personen komt. Indien je met twee personen wilt komen, horen we graag of je naast elkaar wilt plaatsnemen of graag twee enkele plekken wenst. De entree is gratis.

 

Coronaproof

Het cultuurcafé vindt plaats in de Theaterzaal van Aan de Slinger op 1 februari 2021 vanaf 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur. Om de 1,5 meter afstand te bewaren, kunnen er slechts een beperkt aantal belangstellenden op de avond aanwezig te zijn. Wacht dus niet te lang met aanmelden.

 

Tot ziens bij het eerste sport- en cultuurcafé van Houten!

4519

Meer van onze projecten

  • Project
  • 20-21

Firma Dochters en Zonen

Jongeren Houten, artistiek team van jonge professionals en Aan de Slinger

Za 1 mei t/m vr 31 december
  • Project
  • 2019

Cultuurcafe

Henk Gilhuis

Woensdag 20 februari
  • Project
  • 2019

De eerste PechaKucha in Houten

Een nieuw idee voor het cultuurcafe

Woensdag 20 maart
  • Project
  • 2018

Loeren naar de Boeren

Paul van der Klei en Trea Scholten

Di 1 mei t/m zo 8 juli
}
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht