Reporters Loeren bij de Boeren

Kinderen kunnen tijdens het festival Loeren bij de Boeren als reporter verslag doen van alles wat er op het festival gebeurt. Hun verhalen, feitjes, interviews en roddels schrijven zij als echte reporters in de nieuwsruimte van Loeren bij de Boeren. Alle artikelen komen op een grote muurkrant te hangen, zodat iedereen mee kan lezen.

Basisschool De Boogerd
Alle leerlingen van basisschool De Boogerd in 't Goy zijn in de weken voorafgaand aan het festival al als verslaggevers aan de slag gegaan. Ze hebben onderzocht wat voor nieuws er in de krant staat en welk nieuws zij belangrijk vinden om over 't Goy te vertellen.

De kleuters verzamelen plaatjes van alles wat er op de boerderij te vinden is: dieren, tractoren, eten en nog veel meer. Ze maken daar een collage van en de kinderen die al kunnen schrijven, schrijven er ook nog enkele woorden bij.

De leerlingen van de middenbouw hebben foto's meegenomen en vertellen wat zij leuk vinden aan het wonen in 't Goy. Ook hebben ze de burgemeester geïnterviewd. Met alle foto's en teksten maken zij een eigen krantenpagina.

De oudste leerlingen van de school maken een digitale krant. Hierin komen interviews, artikelen, een cartoon, reclame en natuurlijk ook foto's.

Als echte verslaggevers overleggen de leerlingen met elkaar wat de tekst moet worden en waar een foto geplaatst moet worden. De krant wordt echt afgemaakt met kopjes en bijschriften. Alle artikelen zullen op het festival te lezen zijn op de muurkrant.

Meer van onze projecten

Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-2020
  • Schoolproject

Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-2020

Vr 1 september t/m di 30 juni
Het Goud van Houten
  • Project
  • 2020

Het Goud van Houten

Aan de Slinger, Gemeente Houten, Stut Theater en ‘van Houten&co’

Ma 2 maart t/m zo 29 november
De Vlinder
  • Project
  • 2019-2020

De Vlinder

Aan de Slinger, ‘van Houten&co’, Gouden Dans en gemeente Houten

Zo 1 september t/m vr 15 mei
FORTE
  • Project
  • 2017

FORTE

Zaterdag 1 juli
}
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten