Kinderen kunnen tijdens het festival Loeren bij de Boeren als reporter verslag doen van alles wat er op het festival gebeurt. Hun verhalen, feitjes, interviews en roddels schrijven zij als echte reporters in de nieuwsruimte van Loeren bij de Boeren. Alle artikelen komen op een grote muurkrant te hangen, zodat iedereen mee kan lezen.

Basisschool De Boogerd
Alle leerlingen van basisschool De Boogerd in 't Goy zijn in de weken voorafgaand aan het festival al als verslaggevers aan de slag gegaan. Ze hebben onderzocht wat voor nieuws er in de krant staat en welk nieuws zij belangrijk vinden om over 't Goy te vertellen.

De kleuters verzamelen plaatjes van alles wat er op de boerderij te vinden is: dieren, tractoren, eten en nog veel meer. Ze maken daar een collage van en de kinderen die al kunnen schrijven, schrijven er ook nog enkele woorden bij.

De leerlingen van de middenbouw hebben foto's meegenomen en vertellen wat zij leuk vinden aan het wonen in 't Goy. Ook hebben ze de burgemeester geïnterviewd. Met alle foto's en teksten maken zij een eigen krantenpagina.

De oudste leerlingen van de school maken een digitale krant. Hierin komen interviews, artikelen, een cartoon, reclame en natuurlijk ook foto's.

Als echte verslaggevers overleggen de leerlingen met elkaar wat de tekst moet worden en waar een foto geplaatst moet worden. De krant wordt echt afgemaakt met kopjes en bijschriften. Alle artikelen zullen op het festival te lezen zijn op de muurkrant.

Meer van onze projecten

  • Project
  • 20-21

Firma Dochters en Zonen

Jongeren Houten, artistiek team van jonge professionals en Aan de Slinger

Za 1 mei t/m vr 31 december
  • Project
  • 2006-2017

Eerdere edities van Gluren bij de Buren

Zo 1 oktober t/m zo 8 oktober
  • Project
  • 2018

Gluren bij de Buren 2018

Zondag 7 oktober
  • Project
  • 2011-2017

Eerdere edities Korenfestival

Wo 1 januari t/m zo 12 maart
}
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht