Op zondag 8 juli organiseert Aan de Slinger het festival Loeren bij de Boeren. Kom genieten van muziek, kunst, theater op locatie en stoere kinderactiviteiten en heerlijk eten en sapjes.

Bij het festival wordt ook een educatieprogramma ontwikkeld. Een van de activiteiten is dat kinderen (8-12 jaar) rondleidingen kunnen geven op het festival.

"Kinder"rondleiders gezocht
Het erf van boer Vernooij is een prachtige plek en dat willen we aan iedereen laten zien. Hoe is het om in Houten boer te zijn, welke producten maken zij (fruit, groenten, vlees, melk ……) Samen met de verhalen van deze boeren en de gezellige festival sfeer vormt dit een bron aan verhalen die wij heel graag aan alle bezoekers willen vertellen.

Verhalen die de rondleiders zelf gaan bedenken of verzamelen. En hoe kan dat nou het beste gedeeld worden? Dit doen wij dus niet zomaar, we willen dit op geheel eigen wijze aan gaan pakken, daarom zoeken wij “kinder”rondleiders! 

Rondleider-opleiding
Rondleider ben je natuurlijk niet zomaar ineens. Daarom krijgen de kinderen van ons een echte rondleider-opleiding zodat ze precies weten wat ze moet zeggen en hoe. Deze opleiding vindt plaats op zondag 1 juli van 13.00 tot 17.00 uur op het erf van boer Vernooij.

De kinderen mogen dan al over het terrein lopen, vragen stellen aan boer Vernooij en boer Gerard en ze duiken in alle informatie die verzameld is. Zodat ze alle mooie, bijzondere en spannende verhalen en plekken van het festivalterrein al ontdekken. Een theaterdocent helpt de kinderen om hun verhaal enthousiast, duidelijk en goed te kunnen vertellen. De kinderen geven de rondleiding met z'n tweeën, tijdens de opleiding kiezen ze hun maatje. Op 8 juli geven de kinderen met hun maatje maatje één of een aantal rondleidingen, afhankelijk van hoeveel rondleiders zich aanmelden wordt er een rooster gemaakt.

Downloads

Meer van ons programma

RELEAVE
  • Muziek
  • try-out

RELEAVE

Remy van Kesteren

Vrijdag 15 februari20:15u
De Proefkeuken
  • Film
  • Februari Filmmaand

De Proefkeuken

Met: Pieter Hulst en Willem Voogd

Woensdag 27 februari14:30u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten