Spontaan een verhaal vertellen kan iedereen. Maar sommige verhalen verdienen een publiek en een podium. Het theater is te groot, de keukentafel weer te krap. 
Voor die verhalen hebben vertellers Henk Gilhuis en Saskia Bangma het initiatief genomen tot het Vertelcafé Houten! Dit Vertelcafé biedt een podium aan de beginnende of meer gevorderde verteller -de amateur- en zo nu en dan ook de professional. Er kunnen oude volksverhalen en sprookjes verteld worden, maar ook anekdotes over Houten en zelfgeschreven verhalen en gedichten.

Eerder riepen Saskia en Henk via de lokale media mensen op om zich met een verhaal aan te melden voor het vertelpodium. Dat leverde heel wat reacties en een mooi programma op. Een mix van ervaren vertellers en mensen die hun eerste schreden op het vertelpodium zetten. Het Houtense zangtrio Vuurvlinder verzorgt de muzikale intermezzo’s. Genoeg redenen om te komen luisteren!

Het eerste Vertelcafé vindt plaats op vrijdag 9 november a.s. van 20.00 - 22.00 uur in de filmzaal van Theater Aan de Slinger, De Slinger 40, Houten.

De animo voor het Vertelcafé is zo groot dat nu al besloten is om in 2019 verder te gaan. De volgende cafés vinden plaats op woensdagavond 20 februari en 17 april, eveneens in Aan de Slinger.

De entree voor het Vertelcafé is gratis, een vrijwillige bijdrage achteraf wordt op prijs gesteld. Het Vertelcafé wordt georganiseerd in samenwerking met Aan de Slinger. Aan de Slinger organiseert reeds enkele jaren Cultuurcafé’s. Doel is de kennis te vergroten van mensen uit het culturele veld van Houten ten aanzien van onderwerpen als communicatie, media, creativiteit, publieksbenadering en organisatie.

Meer van ons programma

The old man & the Gun
  • Film

The old man & the Gun

Met: Robert Redford, Casey Affleck, Danny Glover, Tika Sumpter, Tom Waits, Sissy Spacek, Elisabeth Moss

Dinsdag 22 januari20:00u
Talent On The Move
  • Dans
  • try-out

Talent On The Move

Holland Dance Festival/Codarts Rotterdam

Woensdag 23 januari20:15u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten