Firma Dochters & Zn.

Eens in de paar jaar presenteert Aan de Slinger een eigen amateurkunstproductie. Eerder waren Hartje Houten (2014) en Bureau Houten (2016) te zien. Dit jaar staat de productie in het teken van klimaat en duurzaamheid. Een groep van bijna veertig jongeren tussen de 14 en 21 jaar gaat aan de slag met hun visie op deze thema’s. Onder begeleiding van een artistiek team van jonge professionals kunnen jongeren meedoen een multidisciplinaire theaterproductie: Firma Dochters & Zn. De repetities starten in september, de voorstellingen vinden plaats van zaterdag 19 t/m woensdag 23 december. 

Ben of ken je iemand tussen de 14 en 21 jaar met interesse om mee te doen? Hieronder vind je meer informatie over het project en ook over aanmelden voor de audities die plaatsvinden op dinsdag 23 juni.
 

Maar liefst 36 jongeren uit Houten en omstreken brainstormen, repeteren en bouwen vanaf september 2020 aan deze voorstelling over een groene toekomst. De thema’s: klimaat en duurzaamheid. Want de vorige generaties hebben er een rotzooi van gemaakt en nu zitten we allemaal in hetzelfde lekke schuitje. Firma Dochters & Zn. steekt er een klimaatneutraal stokje voor. Dit moet beter! De jongeren hebben nagedacht over hoe de toekomst eruit moet zien, wat er moet gebeuren en hoe je dat voor elkaar krijgt. Met spel, muziek en decor vertellen ze in december hun verhaal. Met maar één doel: de wereld weer leefbaar maken.

Doe mee! 

Auditie – pak het podium
In dit project hebben acteren, muziek maken en theatervormgeving heel veel met elkaar te maken. Spelers gaan ook muziek maken en de theatervormgevers gaan met beelden reageren op de tekst. Er wordt veel met elkaar samengewerkt.

Heb je:
* Interesse in acteren
* Interesse in muziek en sounds maken
* Interesse in decor, licht en architectuur
 
Je kunt kiezen om auditie te doen voor de spelers- en muziekgroep (on stage) of de decorgroep (off stage). Als je voor meerdere groepen interesse hebt, en je kunt nog niet kiezen, geen probleem! Schrijf je dan in voor alle auditierondes. We vinden het tof dat je enthousiast bent. De audities vinden plaats op dinsdag 23 juni (19.00 - 21.00 uur). Ervaring is welkom maar niet vereist.

Kom je voor de spel-auditie?
Er komt een korte tekst op de site als download voor de spel-auditie. De tekst is nu nog niet beschikbaar, maar iedereen die zich voor de spel-auditie aanmeldt, ontvangt twee weken van te voren de link met de tekst. 
 
Kom je voor de muziek-auditie?
Neem een voorwerp mee waarvan je vindt dat het een mooi, apart of grappig geluid maakt. Dit kan van alles zijn, een apparaat uit de schuur of iets van zolder, iets wat niet bedoeld is als muziekinstrument. 
We zoeken een specifiek iemand met een muzikaal talent en die handig is met computers. 
 
Kom je voor de vormgeving-auditie?
Je hoeft niets mee te nemen. Je moet het leuk vinden om buiten de hokjes te denken. Je gaat geen klassiek decor maken. Je werkt op het snijvlak van muziek en toneelbeeld. Je mag nadenken over hoe het podium en het hele theater gebruikt gaat worden in de voorstelling. 
 
Aanmelden 
Het wordt een fantastisch en intensief traject waarbij je veel gaat leren. Heb je hier meteen zin in? Stuur een e-mail met je naam, leeftijd, adres, telefoonnummer en voor welke groep(en) je auditie wilt doen. Meld je voor dinsdag 16 juni aan via educatie@aandeslinger.nl.
 
Corona-proof
Natuurlijk zorgen we voor een 1,5 meter afstand-proof auditie, ervan uitgaande dat in juni de middelbare scholen ook weer mogen starten. Mochten de maatregelen daar om vragen, dan kan de auditie ook omgezet worden naar een digitale versie.
 
Artistieke team
Deze club van talenten gaat jou gedurende het traject begeleiden en je meer leren over theatermaken:
Mayon van der Klei, artistiek leider en regisseur van o.a. ‘Hartje Houten’ en ‘Bureau Houten’ en bekend van haar Jeugdtheaterschool Aan de Slinger
Rineke Roosenboom & Sofie Tseng, (toneel)schrijvers o.a. Orkater en BonteHond
Tim van Esch, muzikaal vormgever en sound design, en zanger van de band Handsome Poets
Tim Vermeulen, lichtontwerper en vormgever o.a. voor Het Nationale Theater
 
Inzet & betrokkenheid
Als je meedoet aan dit project, dan verwachten we dat je er op alle repetities, bijeenkomsten en voorstellingen bent. We doen dit samen, iemand kan jouw plek niet overnemen.
 
Bijdrage
Aan elke deelnemer wordt een bijdrage van € 225,- gevraagd. Financiële ondersteuning via Stichting Leergeld Houten of Jeugdfonds Sport & Cultuur is mogelijk.

Belangrijke data van het project
Alle bijeenkomsten zijn in Aan de Slinger
- Auditie: dinsdag 23 juni, 19.00 - 21.00 uur
- Kick off: dinsdag 1 september: 19:00-21:30 uur
- Alle groepen repeteren/werken wekelijks op dinsdagavond 19.30 - 21.30 uur. Start dinsdag 8 september.
- Ensemble repetities: zondag 4 oktober, 25 oktober en 6 december, 10.00 - 16.00 uur
- Voorbereidingen van de voorstelling (montage en generale): 16, 17 en 18 december, 's avonds.
- Voorstellingen: 19 (première, avond), 20 (2x je bent er vanaf het middaguur t/m avond), 21 (avond), 22 (avond) en 23 (avond) december.
Tijdens de voorstellingsavonden zorgen we goed voor je. Je kunt dan 's avonds in het theater eten, en daarna direct je voorbereiden op de voorstelling.

Firma Dochters & Zn. is een project van Aan de Slinger. Houd onze website in de gaten voor nieuws en de start van de kaartverkoop.
 

4291

Meer van onze projecten

Gluren bij de Buren 2020
  • Project
  • 2020

Gluren bij de Buren 2020

Zondag 4 oktober
Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-2020
  • Schoolproject

Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-2020

Vr 1 september t/m di 30 juni
Het Goud van Houten
  • Project
  • 2020

Het Goud van Houten

Aan de Slinger, Gemeente Houten, Stut Theater en ‘van Houten&co’

Ma 2 maart t/m zo 29 november
Firma Dochters & Zn.
  • Project
  • 20-21

Firma Dochters & Zn.

Jongeren gemeente Houten, artistiek team van jonge professionals en Aan de Slinger

Vr 1 mei t/m do 31 december
}
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten