Firma Dochters & Zn.

Eens in de paar jaar presenteert Aan de Slinger een eigen amateurkunstproductie. Eerder waren Hartje Houten (2014) en Bureau Houten (2016) te zien. Dit jaar staat de productie in het teken van klimaat en duurzaamheid. Een groep van bijna veertig jongeren tussen de 14 en 21 jaar gaat aan de slag met hun visie op deze thema’s. Onder begeleiding van een artistiek team van jonge professionals kunnen jongeren meedoen een multidisciplinaire theaterproductie: Firma Dochters & Zn. De repetities starten in september, de voorstellingen vinden plaats van zaterdag 19 t/m woensdag 23 december. 

Ben jij of ken jij iemand die interesse heeft in de technische kant van het theater, die graag aan de knoppen zit, die video's maken en/of fotograferen erg leuk vindt, aanmelden kan nog steeds!

Maar liefst 36 jongeren uit Houten en omstreken brainstormen, repeteren en bouwen vanaf september 2020 aan deze voorstelling over een groene toekomst. De thema’s: klimaat en duurzaamheid. Want de vorige generaties hebben er een rotzooi van gemaakt en nu zitten we allemaal in hetzelfde lekke schuitje. Firma Dochters & Zn. steekt er een klimaatneutraal stokje voor. Dit moet beter! De jongeren hebben nagedacht over hoe de toekomst eruit moet zien, wat er moet gebeuren en hoe je dat voor elkaar krijgt. Met spel, muziek en decor vertellen ze in december hun verhaal. Met maar één doel: de wereld weer leefbaar maken.Doe mee! 

Auditie – pak het podium
De on stage groep is inmiddels vol. We zijn nog op zoek naar off stage talenten. Heb je interesse in techniek, licht, geluid, architectuur en inrichting van ruimtes. Maak je video's, foto's en zit jij het liefst aan alle knoppen?
Of wil je hier iets over leren? In de offstage groep krijg je alle ruimte om hiermee te experimenteren en een beleving te maken die het publiek niet in de koude kleren gaat zitten. Bekijk de onderstaande video om een idee te krijgen.

Aanmelden 
Meld je dan aan voor de off stage groep door een e-mail te sturen naar educatie@aandeslinger.nl. Stuur het bericht met je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer vóór 17 september. Dan doe jij vanaf september direct mee met de repetities. Het wordt een fantastisch en intensief traject waarbij je veel gaat leren. 

Vul het Inschrijfformulier in om je aanmelding definitief te maken. 
  
Artistieke team
Deze club van talenten gaat jou gedurende het traject begeleiden en je meer leren over theatermaken:
Mayon van der Klei, artistiek leider en regisseur van o.a. ‘Hartje Houten’ en ‘Bureau Houten’ en bekend van haar Jeugdtheaterschool Aan de Slinger
Rineke Roosenboom & Sofie Tseng, (toneel)schrijvers o.a. Orkater en BonteHond
Tim van Esch, muzikaal vormgever en sound design, en zanger van de band Handsome Poets
Tim Vermeulen, lichtontwerper en vormgever o.a. voor Het Nationale Theater
 
Inzet & betrokkenheid
Als je meedoet aan dit project, dan verwachten we dat je er op alle repetities, bijeenkomsten en voorstellingen bent. We doen dit samen, iemand kan jouw plek niet overnemen.
 
Bijdrage
Aan elke deelnemer wordt een bijdrage van € 225,- gevraagd. Financiële ondersteuning via Stichting Leergeld Houten of Jeugdfonds Sport & Cultuur is mogelijk.

Belangrijke data van het project
Alle bijeenkomsten zijn in Aan de Slinger
- Kick off: dinsdag 1 september: 19:00-21:30 uur
- Alle groepen repeteren/werken wekelijks op dinsdagavond 19.30 - 21.30 uur. Start dinsdag 8 september.
- Ensemble repetities: zondag 4 oktober, 25 oktober en 6 december, 10.00 - 16.00 uur
- Voorbereidingen van de voorstelling (montage en generale): 16, 17 en 18 december, 's avonds.
- Voorstellingen: 19 (première, avond), 20 (2x je bent er vanaf het middaguur t/m avond), 21 (avond), 22 (avond) en 23 (avond) december.
Tijdens de voorstellingsavonden zorgen we goed voor je. Je kunt dan 's avonds in het theater eten, en daarna direct je voorbereiden op de voorstelling.

Firma Dochters & Zn. is een project van Aan de Slinger. Houd onze website in de gaten voor nieuws en de start van de kaartverkoop.

4291

Meer van onze projecten

Firma Dochters & Zn.
  • Project
  • 20-21

Firma Dochters & Zn.

Jongeren gemeente Houten, artistiek team van jonge professionals en Aan de Slinger

Vr 1 mei t/m do 31 december
Het Goud van Houten
  • Project
  • 20-21

Het Goud van Houten

Aan de Slinger, Gemeente Houten, Stut Theater en ‘van Houten&co’

Ma 2 maart t/m zo 29 november
Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-2020
  • Schoolproject

Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-2020

Vr 1 september t/m do 31 december
De Vlinder
  • Project
  • 19-20

De Vlinder

Aan de Slinger, ‘van Houten&co’, Gouden Dans en gemeente Houten

Zo 1 september t/m do 31 december
}
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten