In aanloop naar Filmfestival Houten hebben alle groep 7 leerlingen van het Basisonderwijs in Houten en vijf klassen van het Voorgezet Onderwijs in Houten zich enthousiast verdiept in film.

Programma Basisonderwijs
Het programma voor de groep 7 leerlingen werd mogelijk gemaakt door Kunst Centraal,  in samenwerking met Aan de Slinger. Ter voorbereiding op het programma en het werken met film in de klas heeft Educatie Aan de Slinger, in samenwerking met EYE Filmmuseum, een fantastische workshop aan de leerkrachten van groep 7 gegeven. De leerlingen kregen een afwisselend programma van korte films aangeboden. Daarna verdiepten de leerlingen zich verder in film door zelf in duo’s een vlog te maken over een onderwerp uit hun eigen culturele omgeving. Het project werd afgesloten met een Vlogfestival bij Aan de Slinger. De door een jury vijf genomineerde volgs werden vervolgens getoond tijdens Filmfestival Houten, waar het publiek een winnaar koos door het uitbrengen van stemmen.

Programma Voortgezet Onderwijs
De leerlingen van College De Heemlanden en Wellant College VMBO maakten in de kunstlessen op school een stop motion filmpje. Ze deden dit in tweetallen of in drietallen. De filmpjes gaan over wie ben je en wat vind je belangrijk. De leerlingen zonden een selectie van filmpjes in voor het Stop Motion festival bij Aan de Slinger, ter afsluiting van het project. Hier zagen ze een programma van animatiefilms van jonge professionele makers. Dit programma is samengesteld door Holland Animation Film Festival (HAFF). Daarna bekeken alle vijf de klassen met elkaar de 20 ingezonden stop motion filmpjes. De jongeren kozen een publiekswinnaar en een jury koos vier winnaars. Wethouder Jocko Rensen zat de jury vooren werd bijgestaan door Charles Verwimp van Omroep Houten, een medewerker van Rabobank Rijn en Heuvelrug en twee medewerkers van het HAFF filmfestival.

De vijf genomineerde stop motion filmpjes werden vervolgens getoond tijdens Filmfestival Houten, waar het publiek een winnaar koos door het uitbrengen van stemmen.

621

Rabobank Slingeraap Prijs
De vijf vlogs en de vrijf stop motionfilmpjes die zijn uitgekozen werden van 15 tot en met 17 december 2017 getoond op Filmfestival Houten. De filmpjes waren in de race voor de Rabobank Slingeraap Prijs. De vlog en het stop motion filmpje met de meeste stemmen van het Filmfestival Houten publiek wonnen een prijs van  € 250,-. Dit bedrag kunnen de winnende leerlingen gebruiken om hun filmtalent te laten groeien. In totaal werden er 2.736 stemmen uitgebracht.

624

Foto's: Aan de Slinger en René vd Brandt

 

Mede mogelijk gemaakt door:

595

Meer van onze projecten

  • Project
  • 2021

Lichtkunstfestival VONK

Vr 15 oktober t/m za 23 oktober
  • Project
  • 20-21

Firma Dochters en Zonen

Jongeren Houten, artistiek team van jonge professionals en Aan de Slinger

Za 1 mei t/m vr 31 december
  • Project
  • 2016

Bureau Houten

i.s.m. Big Band Houten, diverse theatergezelschappen, Shine, het Houtens Muziek Collectief en Jeugdtheaterschool Aan de Slinger

Do 1 september t/m do 22 december
  • Project
  • 2015-2017

Eerdere edities Likkebaarden langs de Linie

Vr 15 mei t/m vr 2 juni
}
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht