Ooit gehoord van de MODI, de Dato DUO, Rolltone of Hothand? Dit zijn vier van bijna honderd instrumenten die Muziekgebouw Aan ’t IJ in Amsterdam recent heeft laten ontwerpen. Het zijn instrumenten met sensoren, elektro-akoestische instrumenten en instrumenten die DJ’s en laptop-artiesten gebruiken. Gekke, unieke en aparte instrumenten die met nieuwe (muziek)technologieën zijn ontwikkeld.

Op zaterdag 18 mei van 12.30 tot 16.00 uur is iedereen welkom in de Theaterzaal om de instrumenten te bekijken en te beluisteren. Klik hier voor meer informatie.

Maar je kunt ook zelf aan de slag! Om 10.30 uur start een workshop, gegeven door workshopleiders van Muziekgebouw aan ’t IJ. Je maakt samen met anderen een nieuwe compositie, die aan het eind van de workshop wordt gepresenteerd voor publiek. Je kunt experimenteren met nieuwe geluiden en instrumenten. Ervaring met muziek maken is niet nodig (maar mag wel). Het plezier van zelf muziek maken en ervaren staat voorop. De workshop is geschikt voor volwassenen en iedereen vanaf 12 jaar.

Voor de workshop is beperkt plek, bestel snel een ticket!

Zaterdag 18 mei is de afsluitende dag van het project SoundLAB. Lees hier meer over het project.

Meer van ons programma

Zangcafé
  • Event

Zangcafé

Reuring Aan de Slinger i.s.m. HMC

Vrijdag 17 mei20:00u
3 x 3
  • Houten Presenteert

3 x 3

Stardance Studio's

Donderdag 30 mei18:30u
3 x 3
  • Houten Presenteert

3 x 3

Stardance Studio's

Donderdag 30 mei20:30u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten