We hadden liefde, we hadden wapens

Nieuws 3 juni:
Deze voorstelling is door ons geprogrammeerd met Huub van der Lubbe in de cast. Helaas heeft Huub zijn afscheid met De Dijk aangekondigd en gaat hij op afscheidstournee met de band. Om deze reden heeft hij zich teruggetrokken uit de voorstelling 'We hadden liefde, we hadden wapens'. Het is nog onzeker of deze voorstelling in onze programmering blijft staan. Totdat daarover meer bekend is, start er geen verkoop voor deze voorstelling.

Het is 1961. In het streng gesegregeerde zuiden van de Verenigde Staten strijdt Robert F. Williams voor gelijkheid en tegen de agressie van de Ku Klux Klan en het lokale gezag. Hij roept de zwarte gemeenschap op zich te bewapenen. Wanneer de FBI een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigt, ontvlucht hij met zijn gezin het land. Dit is het begin van een reis waarin familierelaties onder spanning komen te staan, maar kan de liefde onvoorwaardelijk overwinnen?

Nu, ruim 60 jaar later zet Black Lives Matter zich nog steeds in tegen ongelijke machtsverhoudingen en het misbruik daarvan. Hoe verhoudt de strijd van toen zich tot het protest van nu?
www.urbanmyth.nl

“Het verhaal over zwarte voorvechter Robert F. Williams krijgt snel vaart, de muziek is fraai en de spelers zijn op hun plek. Je wordt je bewust van het gevaar van uitlatingen die nu weer zo actueel klinken, dat ze je een rilling langs je ruggengraat bezorgen.”
de Volkskrant
“De krachtige soul en rhythm & blues klinken door in spoken word en storytelling. Het maakt niet uit of de spelers praten of zingen, álles swingt in deze voorstelling.”
Theaterkrant

Meer van ons programma

Amai
  • Cabaret

Amai

Pieter Verelst

Zaterdag 8 oktober20:15u
Tout Elan
  • Muziek

Tout Elan

Philippe Elan

Donderdag 13 oktober20:15u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht