Wachten op Godot

‘Het beste toneelstuk aller tijden’, is deze klassieker van Samuel Becket al vaak genoemd. Waar of niet waar, een beetje toneelliefhebber moet dit gezien, gehoord en ervaren hebben.   
Twee mannen met bolhoed, Vladimir en Estragon, zitten op een landweg bij een boom. Ze wachten op een zekere Godot en doden hun tijd met grote vragen en kleine bezigheden. Ene Pozzo komt langs, die een andere man, Lucky, aan een touw meesleept. Na een wonderlijk gesprek, gaat het wachten verder. Het wordt nacht, weer dag en in onwetendheid blijven Vladimir en Estragon wachten, ‘want als hij komt, dan zijn we gered’. Maar van wat? Van het wachten? Geregisseerd door Erik Whien, gespeeld door Jaap Spijkers, Mark Rietman, Joris Smit en Bram Coopmans. 

HNTpodcast Talk Dirty To Me 
Bij het iconische toneelstuk Wachten op Godot van Samuel Beckett is seks misschien wel het laatste waar je aan denkt. Maar is dat niet vreemd, als het een stuk is dat over het leven gaat? Aflevering 2 van Talk Dirty To Me onderzoekt hoe seksloos Godot eigenlijk is en hoe seksualiteit verandert als je ouder wordt. Met acteur Jaap Spijkers en Beckxpert Sem Anne van Dijk. 
 
Fotografie scènebeelden: Diantha Ilardo

www.hnt.nl 
 

Meer van ons programma

Coup de chance
  • Film

Coup de chance

Met: Lou de Laâge, Niels Schneider, Valérie Lemercier, Melvil Poupaud

Donderdag 4 januari19:45u
Maestro
  • Film

Maestro

Met: Bradley Cooper, Carey Mulligan, Matt Bomer

Zaterdag 6 januari19:45u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht