Vroege Film: Délicieux

Een innemende Franse kostuumfilm waarin we ontdekken hoe aan de vooravond van de Franse Revolutie het eerste restaurant ontstond.

De culinaire hoogstandjes en politieke ontwikkelingen bieden een smakelijk feelgood drama. Wanneer kok Pierre Manceron (Grégory Gadebois) zijn adellijke werkgever en diens gasten een nieuw gerecht voorzet, wordt hij op staande voet ontslagen. Met eten dient men niet te spotten. Manceron en zijn zoon vluchten naar het platteland om een herberg te runnen. Als de mysterieuze Louise (Isabelle Carré) arriveert, blijkt zij in staat Manceron weer met plezier te laten koken. Het duurt niet lang of de kok tovert de herberg om in een gastronomisch paradijs: het allereerste Franse restaurant! Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, laat Délicieux zien dat de revolutie aanstaande is en begint in de keuken.

Vroege Film op woensdagochtend
Een keer per maand op woensdag draaien we een filmtitel uit ons reguliere aanbod (voorheen Filmclub). In alles een 'gewone' filmvertoning, op twee dingen na: de film draait in de ochtend, aanvang 10.30 uur. Én op de bar staat een vers gebakken taart van onze huiscateraar Deksels Lekker. Wie wil kan daar een lekkere punt van bestellen.

Meer van ons programma

Supereroi
  • Film

Supereroi

Met: Alessandro Borghi, Jasmine Trinca, Greta Scarano, Linda Caridi, Vinicio Marchioni

Dinsdag 27 september19:45u
Hotel Hierwaardaar
  • Jeugd
  • 8+ reprise

Hotel Hierwaardaar

De Dansers & Het Filiaal theatermakers

Vrijdag 30 september19:30u
The Last Bus
  • Film

The Last Bus

Met: Timothy Spall, Phyllis Logan, Brian Pettifer, Ben Ewing, Natalie Mitson

Vrijdag 7 oktober19:45u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht