Vijand van het volk

Vijand van het volk gaat over politieke intriges, fake news en integriteit. En corruptie, milieuvervuiling en de groeiende kloof tussen burgers en politiek. Zet de klokkenluider Thomas Stockmann zijn jonge gezin en zijn carrière op het spel voor zijn idealen? Blijven zijn familie en vrienden hem steunen? Spannend, oergeestig, aangrijpend en nog steeds actueel: de Noorse schrijver Henrik Ibsen schreef het verhaal in 1882. Theatergroep Suburbia speelde deze bewerking in 2016 met groot succes en is nu terug met een nieuwe generatie topacteurs. Zo maakte Hanne Arendzen vorig seizoen in Van de koele meren des doods nog grote indruk op ons publiek. Suburbia is een vaste gast in Aan de Slinger en zag u eerder met NEELIE! en Madame Bovary.

Deze voorstelling is geselecteerd door We Are Public. Klik hier voor informatie. 

Bericht van het impresariaat: acteur Wouter Van Lierde, die de rol van schoonvader Morten Kiil speelde, wordt vanwege gezondheidsredenen overgenomen door Henriëtte Tol. Aangezien 'Vijand van het volk' gespeeld wordt in de hedendaagse tijd, past een aanpassing van schoonvader Morten Kiil naar schoonmoeder Frieda Kiil uitstekend. De rol is in zeer capabele handen bij Henriëtte Tol. Bezoekers die reeds kaarten hadden zijn op 12 november op de hoogte gebracht per e-mail.

www.theatergroepsuburbia.nl

“Xander van Vledder en Hanne Arendzen zijn een stel van vlees en bloed, die de zinnen goed getimed naar elkaar overgooien”
Trouw
“Het stuk is nooit zo urgent geweest als nu.”
1e Rang

Meer van ons programma

The Best of Dorien B
  • Film

The Best of Dorien B

Met: Kim Snauwaert, Dirk van Dijck, Robrecht Vinden Thoren e.a.

Dinsdag 3 december20:00u
The Farewell
  • Film

The Farewell

Met: Awkwafina, Tzi Ma

Vrijdag 20 december20:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten