Vertelcafé Houten

Een goed verhaal inspireert, ontroert of laat je lachen! Vooral als het boeiend verteld wordt. Vertelcafé Houten presenteert drie avonden met topvertellers, die de luisteraars op het puntje van hun stoel zetten. Elk Vertelcafé wordt afgesloten met een open podium. Wil je zelf een verhaal vertellen of een muzikaal intermezzo verzorgen? Geef je op via vertelcafehouten@gmail.com

Wie herinnert zich niet die ene meester of juf van school, die zo goed verhalen kon vertellen? En nog steeds is het heerlijk om je door een goede verteller in een sfeervol theater te laten meevoeren in de wereld van een verhaal.

Op 13 november vertelt Bastiaan de Zwitser het verhaal van Reintje Vos, de meest recente bewerking van het heldendicht ‘Van den Vos Reynaerde’. Reintje Vos is met zijn schelmenstreken de andere dieren tot last. Maar wanneer Koning Leeuw besluit om hem te laten straffen, toont Reintje pas echt hoe sluw hij is. Een vrolijk en ondeugend meesterwerk voor jong en oud! Bastiaan de Zwitser beoefent al jaren het ambacht van verhalenverteller. Daarbij reist hij door het hele land om scholieren, festivalgangers, senioren, stadswandelaars of Lionsclubleden met de mooiste verhalen te vermaken. Hij woont samen met zijn familie in de Weerwolf van Houten.

Meer van ons programma

Buitenbioscoop Ventoux
  • Film
  • BUITENBIOSCOOP

Buitenbioscoop Ventoux

Met: Wilfried de Jong, Kasper van Kooten, Leopold Witte, Wim Opbrouck, Maruschka Detmers

Vrijdag 21 juni 22:00u
Fisherman's Friends
  • Film

Fisherman's Friends

Met: Tuppence Middleton, Daniel Mays, James Purefoy

Donderdag 14 november20:00u
De Liefhebbers
  • Film

De Liefhebbers

Met: Jeroen Krabbé, Hadewych Minis, Theo Maassen, Beppie Melissen

Vrijdag 6 december20:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten