Tori et Lokita

Met Tori et Lokita houden tweevoudig Gouden Palmwinnaars Jean-Pierre en Luc Dardenne de kijker een spiegel voor. 

Hun hartverscheurende observaties over de samenleving waarin we leven, confronteren ons met dat wat we niet willen zien. Twee tieners zijn Afrika ontvlucht en in België terecht gekomen. De harde realiteit van het vluchtelingenleven brengt Tori (Pablo Schils) en Lokita (Joely Mbundu) tot elkaar. Samen proberen ze een leven op te bouwen als broer en zus. Een verblijfsvergunning blijkt moeilijk te krijgen, waardoor ze van verschillende kanten in het nauw worden gedreven. Tori en Lokita lijken onzichtbaar voor de wereld om hen heen, maar gelukkig hebben ze elkaar. 

Zoals altijd werkten de Dardennes met onervaren acteurs. De chemie tussen Pablo Schils en Joely Mbundu is fenomenaal en laat niemand onberoerd. Voor Tori et Lokita werden de Dardennes op het Filmfestival van Cannes bekroond met de speciale prijs ter gelegenheid van de 75e editie van het festival.

Amnesty Houten
10 december is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Elk jaar vraagt
Amnesty International, afdeling Houten extra aandacht hiervoor. Want de schending van
mensenrechten gaat constant door. In Houten wordt dinsdag 13 december onder meer een filmavond in samenwerking met Aan de Slinger georganiseerd. De film Tori et Lokita wordt vertoond. 

“Het regisseursduo de broers Dardenne tonen met Tori et Lokita wederom de hardheid van het bestaan. Een film die de kijker op zeer directe wijze de ogen opent.”
Filmprogrammeur Sam
4560

Meer van ons programma

The Son
  • Film

The Son

Met: Hugh Jackman, Laura Dern, Vanessa Kirby, Anthony Hopkins

Vrijdag 16 december19:45u
Momentum
  • Toneel

Momentum

Waldemar Torenstra, Astrid van Eck en Vincent Croiset

Vrijdag 16 december20:15u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht