This Generation

Nick, Nina en Sara zijn drie tieners: de één populair, de ander onzeker en weer een ander is perfectionistisch en wil in alles de beste zijn. Maar lukt het hen wel om staande te blijven in een door informatie overladen wereld? Kunnen ze trouw blijven aan het kind in zichzelf? En durven ze eigen authentieke keuzes te maken?

This Generation is echt een voorstelling van nu, uitgevoerd door studenten van de Utrechtse Dansacademie en Herman Brood Academie, onder leiding van een jong artistiek productieteam. Door middel van dans, muziek en spel worden actuele onderwerpen als social media, isolatie, prestatiedruk, keuzevrijheid en persoonlijke ontwikkeling zichtbaar en voelbaar gemaakt.

De kijker kijkt mee in het leven van één van de drie personages, met ieder een eigen levensloop, maar eenzelfde struggle: informatieverwerking in een bizarre wereld. Uniek is dat iedere bezoeker van tevoren achtergrondinformatie krijgt over één van de hoofdrolspelers waardoor er eigenlijk drie verschillende overdrachten plaats zullen vinden.

Kom kijken en ervaar zelf welke wegen je bewandelt in een samenleving waar een nieuwe generatie ~(Generatie Z alweer) ~ zich wortelt, zich begeeft, worstelt, overleefd, weerstaat, opstaat, groeit en samen bloeit.

Met dank aan het team:
Artistiek leider & choreograaf: Rosanne Krijgsman
Creatief producent: Silke Dekker
Theater coach: Lindy Zimmer
Productie assistent: Michelle Linders
Dans: Studenten van De Utrechtse Dansacademie
Muziek: Studenten van de Herman Brood academie

10743

Meer van ons programma

This Generation
  • Gastbespeling

This Generation

Jonge professionals aan zet

Donderdag 26 mei15:00u
This Generation
  • Gastbespeling

This Generation

Jonge professionals aan zet

Donderdag 26 mei20:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht