Ieder jaar zorgt producent Rudolphi Producties voor een avond vol jong aanstormend theatertalent: Het Debuut! Een avontuurlijke avond waar de kersverse makers je mee in hun belevingswereld nemen. Gewoonlijk bestaat Het Debuut uit drie korte voorstellingen. Dit jaar heeft de producent, kijkend naar de kwaliteit van het aanbod, gekozen voor één avondvullende voorstelling: My dinner with.... Een bijzondere voorstelling van 2 makers (Tarik Moree en Tim Olivier Somer) en 15 regisseurs. Bij het uitbrengen van de seizoenbrochure was deze keuze nog niet bekend.

Over My dinner with...:

Regisseur André en acteur Wally hebben afgesproken in een sjiek restaurant. Een alledaagse situatie waarin Wally luistert naar André’s tot de verbeelding sprekende ervaringen en gedachten. Ze kijken kritisch naar wat het leven zou kunnen betekenen en geven verschillende visies op wat theater volgens hen is, was en kan zijn.

De makers Tarik Moree (1996) en Tim Olivier Somer (1993) zijn afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Zij doen met My dinner with... een poging om een afspiegeling van het huidige theaterlandschap te geven. Voor deze voorstelling werken zij met maar liefst 15 regisseurs, die elk een scene voor hun rekening nemen. Regisseurs als Marcus Azzini,  Walter Bart (Wunderbaum), Ludwig Bindervoet (Urland), Lotte Bos & Annechien de Vocht (YoungGangsters), Jan Hulst & Kasper Tarenskeen, Alex Klaasen, Mirthe Labree & Lisa Schamlé (La Isla Bonita) en Suzan Boogaerdt & Bianca van der Schoot. Op deze manier bundelen zij met hun voorstelling uiteenlopende visies van diverse Nederlandse theatermakers, regisseurs en collectieven. Uiteraard reist ook dit jaar een gastheer en/of gastvrouw mee die de avond inleidt en u na afloop met de makers laat kennismaken.

“een heus acteerfestijn, waarin Moree en Somer zich met grote overgave en intelligentie aan compleet verschillende speelstijlen overgeven.” (Theaterkrant)

Rudolphi en Aan de Slinger bieden met Het Debuut jonge theatermakers de kans zich voor het eerst in het professionele theaterveld te tonen, kennis te maken met de Nederlandse theaters en hun publiek. Het Debuut is voor veel beginnend theatermakers van onschatbare waarde gebleken.

www.rudolphiproducties.nl

scenefoto's Paul Rondags

Meer van ons programma

Prins Bernhard Cultuurfonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten