De middag begint met het filmconcert De Tovenaarsleerling, live begeleid door het Amsterdam Youth Symphony Orchestra. Vervolgens wordt de feelgood film Mama Mia! vertoond. 

Programma zondag 23 december
13.30 uur: inloop 
14.00 uur: aanvang filmconcert De Tovenaarsleerling
14.45 uur: pauze
15.15 uur: aanvang film Mama Mia! 
17.10 uur: einde film

Filmconcert De Tovenaarsleerling
Het verhaal van de tovenaarsleerling wiens toverkunsten helemaal uit de hand lopen werd in 1797 geschreven door de Duitse schrijver Johan Wolfgang von Goethe. Precies honderd jaar later bewerkte de Franse componist Paul Dukas het verhaal tot een symfonie. En het was deze symfonie die op zijn beurt de bekende tekenfilmpionier Walt Disney in 1940 inspireerde tot de tekenfilm Fantasia. 

Tijdens het concert in Aan de Slinger kruipt Gerard Poot in de rol van de tovenaar die op zoek gaat naar een leerling. Hij laat een aantal kinderen tover-tests doen en wie het er het beste van afbrengt, mag als leerling aan de slag. Maar dan blijkt toveren misschien toch niet zo eenvoudig te zijn als het lijkt... 

Het Amsterdam Youth Symphony Orchestra (AYSO) bestaat uit 75 middelbare scholieren, tussen de 14 en 19 jaar. Het orkest staat onder leiding van dirigent Peter Veenhuizen. Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, is sinds 2018 beschermvrouwe van het orkest.

Film Mama Mia! The Movie
Donna, een onafhankelijke, single moeder heeft een hotelletje op een idyllisch Grieks eiland. Ze staat op het punt om Sophie, de pittige dochter die ze alleen heeft grootgebracht, los te laten. Voor Sophie's huwelijk heeft Donna haar twee oude hartsvrienden uitgenodigd: de praktische en no-nonsense Rosie en de rijke, meermalen gescheiden Tanya van haar vroegere backing-band 'Donna and the Dynamos'. Maar Sophie heeft in het geheim zelf drie gasten uitgenodigd. Ze is op zoek gegaan naar de identiteit van haar vader die haar naar het altaar moet begeleiden en ze haalt drie mannen uit Donna's verleden naar het mediterrane paradijs waar ze 20 jaar daarvoor waren geweest. In de 24 chaotische, magische uren bloeit er nieuwe liefde op en oude romances vatten opnieuw vlam op dit weelderige eiland vol mogelijkheden. 


De kerstmiddag wordt mede mogelijk gemaakt door Boogh, Deksels Lekker, Arval en JoCa. 

Deze middag wordt onder andere georganiseerd voor een bijzondere groep Houtenaren die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Er is daarnaast voldoende plek voor de reguliere (film)bezoeker.
 

Meer van ons programma

The Beatles Tribute
  • Houten Presenteert

The Beatles Tribute

The Beatles Tribute Band One After 909

Vrijdag 21 december20:15u
The King
  • Film

The King

Met: Alec Baldwin, James Carville, Chuck D

Dinsdag 15 januari20:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten